PlayStation potvrdio da radi na ručnoj konzoli

Ipak neki će se razočarati

25.05.2023. 12:07
  • Podijeli:
ps5 - pixabay-1663739857134.webp Foto: Pixabay

Play Station ima historiju s ručnim uređajima tokom godina. Tu su bili PlayStation Portable (PSP), PSP Go i konačno PlayStation Vita . Međutim, prošlo je desetljeće od posljednjeg pokušaja, ali PlayStation se vraća s Projectom Q.

Prije mjesec dana šuškalo se da PlayStation radi na novom ručnom uređaju pod kodnim imenom Project Q. Predsjednik i izvršni direktor Sony Interactive Entertainment Jim Ryan, jučer je na PlayStation Showcaseu službeno potvrdio postojanje Projecta Q.

Ako ste se nadali da će biti nasljednik PS Vite, razočarat ćete se. Umjesto toga, to je uređaj za strujanje koji korisniku omogućuje igranje igara pohranjenih na njegovom PS5 putem Remote Play-a i Wi-Fi veze, piše Android Authority.

"Pokrećemo namjenski uređaj koji će vam omogućiti streamanje bilo koje igre s vaše PS5 konzole pomoću Remote Play-a preko Wi-Fi-ja", rekao je Ryan. "Interno poznat kao Project Q, ima 8-inčni HD ekran i svu dugmad i značajke bežičnog kontrolera DualSense".

Taj 8-inčni ekran je LCD zaslon rezolucije 1080p i brzine slike od 60fps. Budući da je popratni uređaj, a ne namjenska konzola poput Steam Decka, moći ćete igrati samo igre koje su pohranjene i instalirane na vašem PS5. Dostupnost uređaja se očekuje kasnije ove godine.

Još uvijek nema puno detalja o uređaju, pa je teško reći hoće li ovo pružiti bilo kakvu dodatnu prednost u odnosu na jednostavno korištenje Remote Play-a na vašem telefonu. 

  • Podijeli: