Renaultovi radnici krali dijelove iz fabrike

Policija uhapsila tri osobe

15.03.2023. 17:28
  • Podijeli:
renault-pixsell-durgut.jpg

Španska policija uhapsila je nekoliko radnika Renaultove fabrike u Valladolidu zbog krađe dijelova. U pitanju su tri radnika te još jedan iz transportne kompanije Arcese Espana, kao i vozač kamiona. Oni su se udružili s ciljem krađe dijelova za motore, a čime su prouzrokovali štetu veću od 600.000 eura, piše Periodismo del Motor.

Istraga još uvijek nije okončana pa su moguća i daljnja hapšenja u okviru širenja opsega istrage. Istragu su izazvale pritužbe direktora logistike Arcese Espana i sigurnosne službe Renaulta koji su prijavili krađe materijala namijenjenog fabrici motora.

Tako je 13. decembra prošle godine prijavljena krađa katalizatora vrijednih čak 69.714 eura koji su nestali nakon što su stigli u Renaultovu fabriku. Nadzorne kamere pokazale su da su par dana prije spremnici s katalizatorima utovareni u dostavni kamion i izvedeni iz kruga kompanije, prenosi Index.hr.

Ubrzo je pokrenuta opsežna istraga kojom je utvrđeno da nedostaju materijali u vrijednosti 589.762 eura te je utvrđeno kako su u krađama učestvovali još neki bivši i sadašnji zaposlenici. Primjera radi, u Renaultu su još 2021. godine detektirali nestanak dvije palete injektora za motore, a koji do danas nisu nađeni. Zanimljivo, u vrijeme nestanka nisu radile nadzorne kamere. 
 

  • Podijeli: