Ovaj BMW je plaćen skoro 100.000 eura, evo i zašto

Za ove pare mogao se kupiti potpuno novi M3

15.03.2023. 07:47
  • Podijeli:
bmw  -Collecting Cars -641169ae46de9.webp Foto: Collecting Cars

BMW E30, ili poznatiji u nas kao BMW 'kockica', još uvijek je jedan od najpoželjnijih bavarskih modela, a takvim će i ostati.

Da se isplati ulagati u ovaj BMW-ov oldtimer sad je svima jasno. Uložen novac lako je povratiti, i to uz kamatu koja višestruko nadilazi "poslove desetljeća“ poput državnih obveznica. Šalu na stranu, E30 je tražena roba, a posebno dobro prolazi sportski M3, kao i kabriolet. A postoji i neodoljiva kombinacija, M3 Cabrio, kakav je nedavno bio ponuđen na aukciji putem platforme Collecting Car.

Automobil je izazvao velik interes i na kraju postigao cijenu od 95.500 eura, što je iznos za koji se danas može kupiti potpuno novi M3. Vratimo li se mnogima privlačnijem M3 iz prošlog milenija, recimo kako je konkretan primjerak proizveden 1989. godine.

Prešao je tek 80.400 km, a u međuvremenu je odradio restauraciju u odjelu BMW Classic. Besprijekorno stanje je samo dio zasluga visoko postignute cijene. Bitno je reći i da je ovo jedan od 781 proizvedenog primjerka, prenosi Index.hr.

BMW M3 cabrio pokreće 2.3 atmosferski četiricilindarski motor u kombinaciji tzv. dog-leg mjenjača s 'kontra' postavljenim brzinama te stražnjeg pogona. Na sve dodajmo Macao plavu metalik boju, platneni krov te M detalje poput sportskih sjedala i upravljača. Prava vremenska kapsula.

 

  • Podijeli:

Tagovi