Zverev: Ne bih se kladio da će Rud osvojiti Rolan Garos

Ali priznaje da Norvežanin ima šta da ponudi u finalnom okršaju

10.06.2023. 12:56
  • Podijeli:
Alexander Zverev foto Reuters-6480ce16f29e2.webp Foto: Reuters

Novak Đoković će se za 23. grend slem u karijeri boriti protiv Kaspera Ruda u nedjelju od 14.30, tako da će drugi put u karijeri imati priliku da "povede" kada je u pitanju ukupan broj trofeja sa četiri najveća turnira.

Prethodni put Đoković je priliku imao na čuvenom US Openu 2021. godine, kada mu je Medvedev uskratio priliku da podigne 20. grend slem, pa upravo zbog toga Aleksander Zverev upozorava da je srpski teniser pod većim pritiskom.

"Novak je jedan od najboljih na svijetu, ali kada pogledate istoriju - ima i dodatni pritisak. Sjećate li se finala US Opena protiv Medvedeva? Pobijedio je mene u polufinalu... Tu je bio stravičan pritisak. Novak je takođe samo čovjek, to svi vidimo, pa mislim da je ovo najbolji mogući scenario za Kaspera Ruda", kazao je Zverev.

Upravo je Rud nadigrao Zvereva u polufinalu i to daleko lakše nego što je iko mogao da pretpostavi. Norvežanin je proveo na terenu samo malo više od dva sata i pobijedio je Nijemca 6:3, 6:4, 6:0, pa se tako treći put plasirao u grend slem finale, iako se o njemu možda i najmanje priča od svih tenisera iz TOP10. Zverev smatra da je to pogrešno i da i te kako Rud ima šta da ponudi, ali da uprkos svemu što zna - ne bi se kladio na njega protiv Đokovića.

"Kasper Rud je s razlogom u finalu grend slema. Ako si u finalu, imate šanse, zato što ste dobar teniser. Da li je Novak favorit? Da, naravno, zna kako se osvajaju titule, ali i Kasper igra odličan tenis. Ako bih morao da uložim novac, ne bih stavio na Kaspera, ali da li ima šanse - ima. I zaslužio je finale", zaključio je Zverev.

Podsjetimo, Novak Đoković je u polufinalu pobedio Karlosa Alkaraza (6:3, 5:7, 6:1, 6:1) i tako se plasirao u svoje čak sedmo grend slem finale na Rolan Garosu, turniru koji je do sada dvaput osvajao.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()