WTA: Švjontek i dalje prva, Danilović pala na 105. mjesto

Na najnovijoj WTA listi nije bilo promjena u Top 10

29.05.2023. 12:38
  • Podijeli:
swiatek-osvojila-roland-garros-anadolija.jpg

Poljakinja Iga Švjontek i dalje je prva igračica svijeta na WTA listi sa 8.940 bodova.

Ovog ponedjeljka u Top 10 nije bilo promjena i druga na listi je Bjeloruskinja Arina Sabalenka (7.541), dok je treć Amerikanka Džesika Pegula (5.205).

Četvrta je Elena Ribakina iz Kazahstana, a iza nje su Francuskinja Karolina Garsija i Amerikanka Koko Gof.

Potom slede Uns Džaber iz Tunisa, Grkinja Marija Sakari, Ruskinja Darija Kasatkina i Čehinja Petra Kvitova.

Naredna WTA lista biće objavljena za dve nedelje po završetku Rolan Garosa.

Najbolje rangirana srpska teniserka Olga Danilović pala je za jednu poziciju na najnovijoj WTA listi. Ona je trenutno 105. teniserka svijeta sa 625 bodova. Najbolja srpska teniserka će sutra igrati u prvom kolu Rolan Garosa protiv Ukrajinke Katerine Baindl.

Aleksandra Krunić je zadržala 133. mjesto sa 522 poena, dok je Natalija Stevanović pala za tri pozicije i sada je 217. igračica sveta sa 331 bodom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()