Težak žrijeb za Đokovića na Rolan Garosu

Karlos Alkaraz bi čekao Srbina u polufinalu, a Danil Medvedev u finalu

25.05.2023. 15:13
  • Podijeli:
Novak Đoković-6460ebdbb10b0.webp Foto: Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković će na startu Rolan Garosa igrati protiv Amerikanca Aleksandra Kovačevića, a sa najboljim teniserom planete Karlosom Alkarazom može da se sastane već u polufinalu.

Đoković u prvom kolu igra protiv 24-godišnjeg Kovačevića, momka rođenog u Njujorku. Kovačević je šansu da zaigra u glavnom žrijebu dobio poslije otkaza Matea beretinija iz Italije.

Prvi srpski reket će u drugom kolu na boljeg iz dvoboja Marton Fučovič (Mađarska) - Igo Grenije (Francuska). U trećem kolu potencijalnu rivali Đokoviću su Luka Van Aš (Francuska) ili Marko Čekinato (Italija), u osmini finala Poljak Hubert Hurkač ili Španac Roberto Bautista Agut, a Rus Andrej Rubljov vjerovatno u četvrtfinalu, Alkaraz bi čekao Srbina u polufinalu, a Danil Medvedev u finalu.

Prvi nosilac Karlos Alkaraz igraće na startu protiv kvalifikanta, a kao potencijalna mina u četvrtfinalu bi mogao da ga sačeka Grk Stefanos Cicipas.

U prvom kolu Laslo Đere će na Rusa Andreja Rubljova, Dušan Lajović će igrati protiv Džidžen Džanga iz Kine, a Filip Krajinović protiv Amerikanca Fransesa Tijafoa. Miomir Kecmanović će na startu igrati protiv kvalifikanta.

Đoković, osvajač ukupno 22 grend slem pehara, dva puta je osvajao Rolan Garos (2016. i 2021) godine, a u odsustvu Rafaela Nadala glavni je favorit za podizanje pehara uz prvog nosioca Alkaraza.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()