Teško protiv prijatelja: Đoković se namučio sa Pospišilom

"Vašek je jedan od najomiljenijih igrača na Turu. Nikad nije lako kada igrate protiv nekog koga toliko cijenite i poštujete"

30.09.2022. 17:33
  • Podijeli:
Novak Đoković_Tanjug-1664551829502.webp Foto: Tanjug

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plaisrao se u polufinale ATP turnira u Tel Avivu pobjedom protiv Vašeka Pospišila u dva seta.

Nole je slavio nakon skoro dva sata igre, poslije kojih je na semaforu pisalo 7:6 (5), 6:3.

Bez brejka, ali i bez prilike za oduzimanje servisa rivalu protekao je prvi set. Imao je osvajač 21 grend slem krune dva puta priliku da dođe do šanse za brejk u sedmom gemu, ali njegov rival, prijatelj i saradnik iz PTPA ni to nije dozvolio.

Đoković je na kraju prvi set u svoju korist riješio u taj brejku, međutim, ni 13. igra nije protekla bez borbe. Novak je poveo 4:0, Vašek se vratio u igru i natjerao favorita da napravi i treći mini brejk kako bi poveo.

Drugi set je bio prilična suprotnost prvom. Đoković je već u prvom gemu spasao jednu brejk loptu, a sam je do brejka došao u drugoj igri.

Pa ni to nije bilo dovoljno. Pospišil je vratio izgubljeni servis u petom gemu, da bi novi pretrpio u osmom kada je Srbin poveo 5:3 i u narednoj igri na svoj servis potvrdio plasman u polufinale.

"Vašek je jedan od mojih najomiljenijih igrača na Turu. Nikad nije lako kada igrate protiv nekog koga toliko cijenite i poštujete. Ali obojica smo profesionalci. Nivo tenisa je bio visok. Čestitam mu na borbi i nadam se da nema nikakav problem sa povredom. Sjajno je vidjeti ga nazad pošto se mučio sa povredama, leđima, najviše. Ako nastavi da igra na ovakvom nivou, njegov renking će biti mnogo bolji nego sad", pohvalio je Srbina Kanađanina.

U borbi za završnicu koplja će ukrstiti sa Romanom Safiulinom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()