Švjontek nakon titule: Vrijeme je za slavlje

"Nije bilo lako izdržati bez predaha. Srećna sam i zadovoljna, sada je vrijeme da ovaj uspjeh proslavimo"

10.06.2023. 20:32
  • Podijeli:
Iga Švjontek_Aurelien Morissard AP Tanjug-6484ad7769b8e.webp Foto: Aurelien Morissard / AP / Tanjug

Nova stara šampionka Rolan Garosa Iga Švjontek poručila je da je put do odbrane titule bio izuzetno težak.

Na momente se činilo da će se Poljakinja prošetati do novog pehara.

No, nije bilo tako. Pogotovo se to vidjelo u finalu, u kojem je Karolina Muhova igrala sjajno.

Čehinja je bila na pragu senzacije. Pa ipak, Igino iskustvo i nesporni kvalitet su došli do izražaja kada se duel "lomio".

"Prvo, čestitam Karolini. Članovi mog tima su svjedoci da sam još nakon našeg prvog susreta znala da će svaki put protiv nje biti teško. Bila sam zapanjena načinom na koji igra, koliko je dobra, raznovrsna. Stvarno se nadam da ćemo igrati još mnogo finala", odala je Švjontek priznanje Muhovoj.

Potom se osvrnula na dvije izazovne sedmice u Parizu.

"Ne bih bila ovdje bez mog tima. Izvinite što sam vas toliko smarala. Trudiću se da budem bolja. Znam da sam osvojila turnir, ali stvarno nije bilo lako izdržati bez predaha. Srećna sam i zadovoljna, sada je vrijeme da ovaj uspjeh proslavimo".

Za kraj, Iga se zahvalila svima koji su joj pomogli na putu do četvrte grend slem krune:

"Hvala mojoj porodici, mojim zemljacima koji su ovdje, osjećala sam se voljenom. Svaki put kažem da nije samo do performansi, nego i do toga da stvarno volim biti u Parizu. Hvala svima, sponzorima, ljudima iza scene, navijačima... Bilo je tako bučno danas, a sljedeće godine nadam se da će biti i bučnije", zaključila je nova-stara šampionka Pariza.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()