Safiulin lak zalogaj, Đoković u finalu turnira u Tel Avivu

U polufinalu slomio otpor Rusa Romana Safiulina 6:1, 7:6 (7:3) i stigao do svog 127. meča za titulu u blistavoj karijeri

01.10.2022. 20:28
  • Podijeli:
Novak Đoković Tel Aviv_Tanjug-1664650711796.webp Foto: Tanjug

Novak Đoković je u finalu turnira u Tel Avivu.

Srbin je u polufinalu slomio otpor Rusa Romana Safiulina 6:1, 7:6 (3) i stigao do svog 127. meča za titulu u blistavoj karijeri.

Prvi set je bio demonstracija sile vlasnika 21 grend slem titule.

Novak je već u drugom gemu napravio brejk bez izgubljenog poena, a onda je drugi put oduzeo servis rivalu u četvrtom gemu.

Uspio je Safiulin samo da se upiše na semafor pre nego što je Đoković ovaj dio igre okončao rezultatom 6:1

Mnogo veća borba je viđena u nastavku. Rus je bio mnogo sigurniji na svoj početni udarac. Prvu priliku da uzme servis imao je Safiulin u šestom gemu, ali je Novak spasio obje brejk lopte koje je imao rival.

Klasu je Đoković pokazao u devetom gemu. Safiulin je imao 40:15 i izgledalo je da će povesti 5:4. Međutim, Novak osvaja četiri naredna poena i stiže do brejka.

Safiulin je ipak stvorio sebi priliku da ostane u meču. Stigao je na 30:40, a Novak mu je duplom greškom omogućio da izjednači skor na 5:5. Ušlo se u taj brejk u kojem je Đoković ipak iskontrolisao situaciju i sa 7:3 otišao u finale.

U meču za titulu igraće sa boljim iz meča Čilić Lestijene.

Finale je na programu u nedelju od 17.30 uz direktan prenos na Sport klubu 1.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()