Poznato zbog čega se zapalio 20-godišnji mladić na Laver Cupu

"Moramo zaustaviti globalno zagrijavanje. Odgovor britanske elite na to je da i dalje lete privatnim avionima"

23.09.2022. 20:54
  • Podijeli:
laver_cup - reuters-1663959153435.webp Foto: Reuters

U Londonu na Laver Cupu danas se dogodio nevjerovatan incident i prekid meča između Stefanosa Tsitsipasa i Diega Schwartzmana.

Naime, tokom drugog seta meča, koji je Grk na kraju dobio, na teren je uletio mladić koji se pokušao zapaliti, ali u tome, srećom, nije uspio. Mladić se na kraju tek opekao po ruci i zapalio podlogu, koju je član osiguranja ubrzo ugasio svojim sakoom.

Ostali su iznijeli mladića koji je prošao bez ozbiljnijih povreda.

Kasnije se saznalo da je riječ o 20-godišnjem aktivistu imena Kai, a na majici je nosio parolu: "End UK private jets." Na Twitteru i dalje stoji snimka na kojoj se nalazi ovaj mladić, a u kojoj već u opisu ističe da se bori za smanjenje emisije štetnih plinova, dok "elita i dalje leti privatnim avionima".

"Znam da će navijači na terenu biti uznemireni, da će neki biti traumatizirani činjenicom da ću se povrijediti. Nepravedno je to što će publika patiti jer nije ništa kriva za to. Moramo zaustaviti globalno zagrijavanje, stotine miliona ljudi će proći kroz neviđene stvari. Odgovor britanske elite na to je da i dalje lete privatnim avionima", rekao je Kai u videu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()