Poželio se tenisa: Đoković držao lekcije na Lejver kupu

"Nisam igrao par mjeseci, posljednji meč je bio u blizini ove dvorane u finalu Vimbldona. Ppoprilično solidno izdanje sa moje strane"

25.09.2022. 08:10
  • Podijeli:
Nole_Lejver kup-1664086270414.webp Foto: Lejver kup

Novak Đoković ostavio je emocije po strani nakon oproštaja Rodžera Federera, te je na terenu O2 Arene u Londonu pokazao da je trenutno, bez premca, najbolji teniser planete.

Nije srpski as ovog ljeta mogao da igra na mastersima u Kanadi i SAD-u, zabranili su mu i nastup na US openu, nastavljajući tako diskriminatorsku politiku koja za cilj ima samo jedno - da ga uspore u jurišu na GOAT titulu.

Kako drugačije objasniti podatak da vjerovatno najzdraviji teniser planete ove godine nije smio da učestvuje na dva grend slema i četiri mastersa? Rizik po javno zdravlje sigurno nije predstavljao. A ostao je bez šokantnih 10.000 ATP poena, pošto za trijumf na Vimbldonu, gle čuda, nije dobio niti jedan bod.

Bilo kako bilo, Nole je sve to ostavio po strani i vratio se u britansku prestonicu kako bi uveličao spektakl, Lejver kup.

Prvog dana je bodrio saigrače, pustio suzu nakon Federerovog odlaska u penziju, a onda drugog dana počeo da dijeli lekcije.

Prvo je "počistio" Frensisa Tijafoa sa 6:1, 6:3, u meču u kojem u prvom setu nije izgubio nijedan poen na svoj servis.

Uzeo je Srbin mali predah, a onda se na teren vratio u dublu sa Mateom Beretnijem. Epilog je bio isti pošto Aleks de Minor i Džek Sok nisu imali nikakvu šansu za iznenađenje, bilo je 7:5, 6:2.

Tako je Đoković donio četiri boda timu Evropa, koji sada protiv ekipe Svijeta vodi sa 8-4.

"Nisam igrao par mjeseci, posljednji meč je bio u blizini ove dvorane u finalu Vimbldona. Moram da kažem, poprilično solidno izdanje sa moje strane. Pobjeda je i za tim nakon veoma emotivnog prvog dana. Nije bilo lako "restartovat"' se. Drago mi je zbog dobre partije, ocijenio je Nole.

Nije mogao srpski as a da se ne osvrne na odlazak u legendu čuvenog Švajcarca.

"Mislim da ćemo se svi složiti da je ovo bio jedan od najdivnijih momenata koje smo doživjeli, da li uživo ili na TV-u. I to širom svijeta. I to ikada. Svi smo znali da će to biti emotivan Rodžerov oproštaj. Pričam za sebe, ali ono zbog čega sam bio najemotivniji je bilo kad su mu djeca izašla na teren. To me je rasplakalo. Bio je to divan trenutak. Bilo je lijepo vidjeti Mirku, roditelje, djecu i sve koji su bili neizbrisiv dio njegove karijere i života. Ovo je individualni sport i ljudi misle da smo tu samo mi, pobijedili ili izgubili nama idu krivica ili pohvale. To je donekle istina, ali ništa ne bismo mogli da uradimo bez podrške najbližih", zaključio je Đoković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()