Povratak na tron: Novak je i zvanično broj 1!

Skok za četiri pozicije

30.01.2023. 06:43
  • Podijeli:
Novak Djokovic_Tanjug AP-63d6ae8b6124c.webp Foto: Tanjug/AP

Trijumf Novaka Đokovića u Melburnu, pored 22. grend slem titule a 10. na Australijan openu, donio mu je i povratak na prvo mjesto ATP liste, što je učinio po sedmi put.

Srbin je danas započeo svoju 374. nedjelju kao najbolji na svijetu, što je apsolutni rekord jer mu drugoplasirani Rodžer Federer sa svojih 310. odavno gleda u leđa. Jasno je da će Srbin sada preskočiti i rekord Štefi Graf od 377. sedmica, koja je neprikosnoveni vladar među damama. Iako muški i ženski tenis ne bi trebalo porediti, Novak će kroz četiri sedmice zapušiti usta i onima koji to rade.

Od tenisera koji su prošle sedmice bili u "top 10" najveći pad su zabilježili Rafael Nadal i Danil Medved, koji su skliznuli za četiri stepenice, dok je Karlos Alkaraz spustio za jednu, i sada je drugi. Novak je preskočio četiri pozicije dok se većina ostalih iz vrha liste uglavnom pomjerila za jedno mjesto.

Poredak od danas izgleda ovako: Novak Đoković (7.070 bodova), Karlos Alkaraz (6.730), Stefanos Cicipas (6.195), Kasper Rud (5.765), Andrej Rubljov (4.200), Rafael Nadal (3.815), Feliks Ože-Alijasim (3.715), Tejlor Fric (3.410), Holger Rune (3.046) te Hubert Hurkač (2.760).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()