Obavljen žrijeb parova za najvažniji meč u historiji teniske reprezentacije BiH

Seniorska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 3. i 4. februara u Stockholmu igrati Davis Cup

02.02.2023. 14:28
  • Podijeli:
DavisCup_BiH_foto_TeniskiSavez-63dbb70b9469c.webp Foto: Teniski savez BiH

Obavljen je žrijeb parova teniskog Davis Cup meča između Švedske i Bosne i Hercegovine, a koji našoj selekciji može donijeti historijski plasman među 16 najboljih reprezentacija svijeta.

Seniorska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 3. i 4. februara u Stockholmu igrati Davis Cup meč za ulazak u Top 16 reprezentacija svijeta protiv selekcije Švedske.

U petak, 3. februara na rasporedu su dva meča u pojedinačnoj konkurenciji, a u subotu 4. februara meč u konkurenciji parova i još dva u pojedinačnoj konkurenciji.

Danas je u Royal Tennis Hallu obavljen žrijeb na kojem je odlučeno da će u petak, 3. februara u 17 sati prvi na teren izaći prvi igrač švedske reprezentacije Mikael Ymer, trenutno 60. teniser svijeta i naš Mirza Bašić.

Po završetku meča, slijedi duel između Eliasa Ymera i Damira Džumhura.

U subotu u 13 sati na rasporedu je meč u konkurenciji parova u kojem će za reprezentaciju Švedske nastupiti Andre Goransson i Filip Bergevi, dok će za našu reprezentaciju nastupiti Mirza Bašić i Tomislav Brkić.

Po završetku ovog meča očekuju se još dva u pojedinačnoj konkurenciji, i to između Mikaela Ymera i Damira Džumhura te Eliasa Ymera i Mirze Bašića.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()