Novinar iz Australije o Đokoviću: Ne želimo priznati da je najveći ikad

Osvojio 22. Grend slem, 10. u Melburnu te se vratio na prvo mjesto ATP liste

31.01.2023. 13:04
  • Podijeli:
novak_djokovic - reuters-63d90071cc6a1.webp Foto: Reuters

Australski novinar Andrew Webster u svojoj je uredničkoj kolumni za portal The Age nabrojao zbog čega Novaka Đokovića ne smatra najvećim teniserom svih vremena.

"Sportaš ne mora napraviti puno ovih dana da bi bio označen kao najveći svih vremena. Nogometaš postiže gol - GOAT! Igrač golfa osvaja glavni turnir - GOAT! Nick Kyrgios stigao do trećeg kola i/ili svojoj zaručnici kupio Louis Vuitton torbicu - GOAT! Želiš li biti GOAT? Samo naprijed. Letvica je postavljena tako nisko da samo trebate odigrati nogometnu utakmicu za starije od 35 godina, a da pritom ne razderete potkoljenicu i vi također možete biti GOAT", piše Webster i nastavlja:

"A onda je tu Novak Đoković, jedan od rijetkih sportaša koji ima legitimne tvrdnje da je GOAT, ali je postao toliko nepoželjan da se ne možemo natjerati da kažemo da je najveći svih vremena. Čak se i njegova posljednja žrtva, Stefanos Tsitsipas, borio potvrditi kako je Đoković GOAT nakon što je razmontiran u nedjeljnom večernjem finalu Australian Opena u Rod Laver Areni."

"Nisam toliko ogorčen Đokovićevim nestašlucima kao drugi. Većinu dana sam mrtav iznutra, nemam nikakvih osjećaja za njega. Samo vidim još jednog tenisera u rastućem nizu tenisera koji nisu sposobni priznati pogrešku, vrijeđaju i kukaju zbog medija koji ih krivo predstavljaju. Drama prati Đokovića na gotovo svakom koraku i pitate se pogleda li se on u ogledalo u nekom trenutku i zapita je li možda stvar u njemu."

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()