Novi ATP kalendar: Šta koči Banjaluku i Beograd?

Srpska prestonica zaključno sa 2023. ima licencu za 250 smotru, koja je ove godine izmještena u grad na Vrbasu

22.03.2023. 16:23
  • Podijeli:
Andrej Rublev_Mark J. Terrill AP Tanjug-641b18f2c0823.webp Foto: Mark J. Terrill / AP / Tanjug

Banjaluka i Beograd ne nalaze se u preliminarnom teniskom kalendaru za 2024. godinu koji je objavio ATP.

Razlog za to je činjenica da nisu prodane, odnosno, iznamljene sve licence ni kada je serija 250 u pitanju, niti ona jača, 500.

Srpska prestonica zaključno sa 2023. ima licencu za 250 smotru, koja je ove godine izmještena u grad na Vrbasu kako bi beogradsku infrastrukturu podigla na viši nivo i približila ju jačem rangu.

Kakav će biti epilog pregovora u ovom trenutku niko ne može da zna.

Jer, Banjaluka ovog aprila organizuje prvi, istorijski turnir 250 serije. Tek kada takmičenje bude okončano i delegati ATP-a podnesu izvještaje, znaćemo da li su organizatori položili ispit.

Plan porodice Đoković je da licenca 250 smotre ostane krajiškoj ljepotici, a da u Beograd od 2024. stigne i serija 500.

Podatak da će u gradu na Vrbasu nastupati i sam Novak Đoković, trostruki grend slem prvak Stanislas Vavrinka, potom sjajni Andrej Rubljov, renomirani Rišar Gaske, Gael Monfils, Fabio Fonjini, Miomir Kecmanović, Borna Ćorić i mnogi drugi daje Banjaluci nadu da na duži period može ostati u ATP kalendaru.

Uostalom, u novi teniski kompleks već su uložena ogromna sredstva, a kako je za Unu potvrđeno, porodica Đoković učiniće sve da se Gradu i Republici Srpskoj oduži tako što će se izboriti za licencu.

Do tada, možemo samo da se nadamo da će se tereni u Parku Mladen Stojanović i dalje nalaziti u odabranoj eliti koja će u 2024. brojati 63 smotre u 29 zemalja.

"Samo mali broj sportova može da se pohvali takvom bazom navijača širom svijeta tokom cijele godine. Tenis je jedan od njih. Ulažemo maksimum kako bismo osigurali najbolje moguće iskustvo, kako fanovima, tako i igračima, na terenu i van njega. Od Junajted kupa u Australiji do završnog mastersa u Torinu, biće to još jedna žestoka i neodoljiva ATP sezona", sa ponosom je najavio predsjednik organizacije Andrea Gaudenci.

Kompletan kalendar za 2024. godinu možete pogledati ovdje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()