Nole: Prošla godina je ostavila traga, osjećam olakšanje

"Sada sam kao balon, koji se izduvao"

29.01.2023. 15:44
  • Podijeli:
Novak Djokovic1_Tanjug AP-63d685d6ceb58.webp Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković priznao je da mu je trijumf nad Grkom Stefanosom Cicipasem u finalu Australijan opena jedna od najvažnijih pobjeda u karijeri.

Đoković je danas osvojio Australijan open, pošto je u finalu pobijedio Cicipasa 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5). Srbin je po deseti put u karijeri osvojio Australijan open, a ujedno je stigao do 22. grend slem trofeja.

Đoković je u razgovoru na televiziji Eurosport istakao da se trenutno osjeća kao izduvani balon poslije svega što se dešavalo prošle godine u Australiji.

"Sve u tom spektru, od najboljeg do najgoreg, za mene što se tiče emocija, ovo jeste jedna od najvažnijih pobjeda za mene. Sve što se dešavalo u Australiji prošle godine, van terena, ostavilo je traga na meni. Osjećao sam veliki pritisak, a sada osjećam olakšanje. Sada sam kao balon, koji se izduvao", istakao je Đoković.

On je na sebi imao jaknu sa brojem 22, koji označava broj osvojenih grend slem titula.

"Ne znam, nemam pojma, nisam znao ništa o ovoj jakni. Uzeo sam drugu jaknu za ceremoniju, ali mi je tim dao ovu jaknu. Hvala im na tome. Radim kao i svi ostali, treniram, bez te posvećenosti i pametnog rada, nema uspjeha. Uspio sam tokom godina da nađem formulu za uspjeh, na način da radim sa svojim timom, da poboljšam svoju igru i stremim da budem bolji. Mentatitet i sve to je urodilo plodom. Jako sam srećan", rekao je Đoković, koji je najavio da će večeras slaviti sa srpskim navijačima u Melburnu.

Đoković će od sutra zvanično preuzeti prvo mjesto na ATP listi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()