Nole o novom rekordu: Počastvovan i ekstremno ponosan

"Želim da iskoristim ovu priliku da sa vama podijelim radost i zahvalnost za sve što ste mi pružali tokom godina"

27.02.2023. 17:22
  • Podijeli:
Novak Đoković_Darko Vojinović AP Tanjug-63fcc996bdce1.webp Foto: Darko Vojinović / AP / Tanjug

Najbolji teniser svijeta svih vremena Novak Đoković poslao je jasnu poruku da je počastvovan i ponosan što je oborio još jedan u nizu rekorda.

Nole je GOAT, tu dileme više nema. Sa Rafaelom Nadalom drži rekord po broju grend slem trofeja. I od njega i Rodžera Federera ima bolji međusobni skor.

Najviše sedmica je proveo na ATP pijedestalu. Jedini je u istoriji "bijelog sporta" osvojio sve masterse. Ne jednom, već dva puta. Uzeo je najviše love na turu...

Uprkos tome, postoje dušebrižnici kojima je Srbin trn u oku. Kada je u martu 2021. godine oborio Fedeksov rekord po broju nedjelja na tronu, javili su se ti isti da ustvrde da Đoković ipak ne drži apsolutni rekord.

On je, je li, bio rezervisan za Štefi Graf koja je na vrhu WTA liste provela 377. sedmica.

I možda se tada činilo da je ovo dostignuće prevelik zalogaj za Novaka. Prkosan, kakav i jest, pogotovo nakon golgote koju je prolazio tokom 2022, ćutio je, spremao se, trenirao, osvajao trofeje gdje mu je to bilo dozvoljeno...

A onda je sve kulminiralo početkom ove godine. Vratio se u Melburn, uzeo 10. Australijan open, potom preuzeo ATP tron, prošle sedmice stigao čuvenu Njemicu, a ove ju i prestigao.

Iako je pomalo apsurdno porediti muški i ženski tenis, baš zbog onih istih dušebrižnika sa ponosom može da kaže da je on najbolji.

"Pozdrav teniski fanovi širom svijeta, želim da vam zahvalim na velikoj podršci, na velikoj snazi i ljubavi koju ste mi pružali godinama, da uspijem da ostvarim neka nevjerovatna dostignuća tokom moje karijere" napisao je Đoković na Instagramu.

A onda je "poentirao":

"Počastvovan sam, ekstremno sam ponosan zbog ovog dostignuća. Želim da iskoristim ovu priliku da sa vama podijelim radost i zahvalnost za sve što ste mi pružali tokom godina. Vidimo se na terenu", zaključio je Nole.

Srpski as se trenutno nalazi u Dubaiju, gdje će ove sedmice igrati na turniru iz serije 500. U prvom kolu sutra ga očekuje bitka protiv Čeha Tomasa Mahača. Duel bi trebalo da počne u 16 sati.

Da ga očekuje u sjajnom raspoloženju, potvrđuje još jedna Noletova objava sa Instagrama:

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()