Niko nikad kao Federer: Legende se oprostile od legende

"Kada je na 100 odsto, Nemoguće je zaustaviti ga", "Nikada i niko svoju igru nije doveo do savršenstva. To je mogao samo Rodžer"

24.09.2022. 11:38
  • Podijeli:
Rodžer Federer out_Tanjug-1664011726997.webp Foto: Tanjug

Bura emocija viđena je u londonskoj O2 Areni na ispraćaju teniskog giganta Rodžera Federera u penziju.

U dvorani vjerovatno nije bilo osobe koja nije pustila suz. Bar nakratko.

Plakali su i Rafael Nadal i Novak Đoković, najveći rivali čuvenog Švajcarca sa kojim je činio čuvenu Veliku trojku.

Od Španca i Srbina je dobio zaslužene komplimente:

“Ako bi Rodžer igrao vrlo dobro, morao bih da budem nevjerovatan da bih ga pobijedio. U suprotnom, nemoguće je dobiti ga. Kada je na 100 odsto, igra tenis na potpuno drugom nivou od svih nas. Nemoguće je zaustaviti ga“, poručio je Rafa.

Nole je otišao korak dalje:

"Nikada i niko svoju igru nije doveo do savršenstva. To je mogao samo Rodžer Federer".

Džon Mekinro je u svom stilu poručio:

“Ako želite da budete teniski igrač, oblikujte sebe po Rodžeru Federeru. Osvojio sam tri titule na Vimbldonu, ali i dalje želim da budem kao on"

Legendarni Rod Lejver, osvajač čak 11 grend slem titula, sišao je u 84. godini skroz do terena, kako bi zagrlio i pozdravio Federera i ispratio ga u istoriju.

"Najbolji načn da pobijedite Rodžera je da ga udarite reketom direktno po glavi", s osmjehom je konstatovao jedan od najvećih.

Dugogodišnji vladar Amerike i planete od polovine sedamdesetih do sredine osamdesetih godina prošlog vijeka Džimi Konors takođe je imao šta da kaže:

"U modernom tenisu imate specijaliste za šljaku, travu ili beton... A onda imate i Rodžera Federera".

Rodžerov savremenik i rival Endi Rodik poručio je da ne postoji osoba kao što je tek penzionisani Švajcarac.

"Rodžer je prava ličnost, ne enigma. Van terena se ne trudi da bude neko i nešto. Da ste ga sreli u Mekdonaldsu i ne znate ko je, ne biste imali pojma da ste prošli pored jednog od najboljih sportista svih vremena“.

Čuvena američka teniserka Trejsi Ostin takođe je poželjela Federeru prelazak na "drugu stranu".

"Rodžer je vlasnik nekih poteza u tenisu koji bi mogli da se smatraju nelegalnim".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()