(Ne)moguća misija: BiH nakon prvog dana gubi 0:2

U prvom duelu Mikael Imer je uzeo mjeru Mirzi Bašiću, dok je Damir Džumhur još lakše poklekao protiv Eliasa Imera

03.02.2023. 22:23
  • Podijeli:
damir-dzumhur-anadolija.jpg

Pred teniserima BiH je (ne)moguća misija da se plasiraju među 16 najboljih timova Dejvis kupa.

Jer, Zmajevi nakon prvog dana boja u Stokholmu gube 0:2 od domaće Švedske.

U prvom duelu Mikael Imer je uzeo mjeru Mirzi Bašiću (6:4, 7:5), dok je Damir Džumhur još lakše poklekao protiv Eliasa Imera (1:6, 4:6).

Bašić se relativno dobro držao protiv rivala koji je na papiru bio apsolutni favorit. U devetm gemu imao je brejk loptu, nije ju iskoristio i za to je kažnjen - gubitkom seta.

U drugoj dionici Bašić je brzo izgubio svoj servis. Međutim, odbio je da se preda. Izjednačio je na 5:5, a potom izgubio dva vezana gema, što je i bio kraj bitke.

Od Džumhura se više očekivalo u okršaju sa 120. na svijetu. No, vrlo loše je ušao u susret. Praktično bez ispaljenog metka izgubio set, nakon čega se bilo teško vratiti. Bh. as je bio daleko od svoje najbolje forme, mučio se i u drugoj dionici u kojoj je, ipak, skupo prodao kožu.

Sutra je na rasporedu dubl meč koji se igra od 13 sati, a sastaju se Andre Goranson i Filip Bergevi protv Mirze Bašića i Tomislava Brkića.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()