Lejver kup: Praznik tenisa, dobra zabava i oproštaj legende

Rodžer se danas odjavljuje, napušta sport kojem je dao mnogo i zauzvrat dobio još i više. Švajcarac je osvajao pehare, pomjerao granice...

23.09.2022. 11:19
  • Podijeli:
Velika četvorka_Laver cup-1663922424812.webp Foto: Laver cup

Došao je i taj dan, istorijski trenutak, momenat za vječnost u kojem će jedna od najvećih teniskih legendi po posljednji put ušetati na teren, uzeti reket u ruke i u dobro poznatom, graciozno-savršenom stilu otići u anale.

Rodžer Federer danas se odjavljuje, napušta sport kojem je dao tako mnogo i zauzvrat dobio još i više.

Švajcarac je sa lakoćom pobjeđivao, osvajao pehare na najvećim turnirima, pomjerao granice... Dugo se činilo da su njegovi podvizi neponovljivi i da će jednog dana ponijeti epitet GOAT-a.

Međutim, onda su se na velikoj sceni pojavili Rafael Nadal i Novak Đoković, tandem koji je ponovio sve što je Federer uradio, a potom i napravio dodatni iskorak.

S obzirom na to da su i Španac i Srbin bolji u najvažnijim statističkim kategorijama, te da imaju bolji međusobni skor sa Švajcarcem, Rodžer je izgubio epitet najuspješnijeg tenisera svih vremena.

Pa ipak, to ne umanjuje podatak da su njegovi uspjesi otvorili novu eru tenisa, da je kao član Velike trojke iznova i iznova pomjerao limite i da će za mnoge fanove prva asocijacija na pomen tenisa biti - Federer.

Rodžer je odabrao savršeno mjesto za oproštaj, Lejver kup koji predstavlja takmičarsko-zabavnu reviju u srcu Londona.

Njemu uz rame biće i Nadal, s kojim će igrati dubl, ali i Đoković, te domaćin Endi Marej, koji je jedno vrijeme "prijetio" da oformi Veliku četvorku.

Kakva je atmosfera u britanskoj prestonici najbolje oslikava Škotova objava na Instagramu uz slike četiri asa:

"Velika trojka i tamo neki klovn".

Fotka je napravljena tokom, slobodno se može reći, istorijskog treninga u O2 areni, s obzirom na to da je kvartet asova "težak" 66 grend slemova podijelio teren pred gotovo punim tribinama.

Uživali su svi, i teniseri i publika, bilo je mnogo zezanja, Federer je prethodno morao da "uči" Mareja o znamenitostima Londona, domaćin je potom platio večeru, a Švajcarac svoje znanje "naplatio" dodatnim porcijama...

Đoković je neponovljivu avanturu opisao na društvenim mrežama:

"Iskustvo koje možete da doživite samo jednom u životu. Zahvalan sam na jedinstvenoj prilici da budem na istom terenu sa mojim najvećim rivalima i legendama ovog sporta. Ovo je momenat koji ću dovijeka pamtiti po odličnom tenisu i proslavljanju izvanredne karijere Federera".

Današnji program Lejver kupa izgleda ovako: Kasper Rud - Džek Sok (14 časova), Stefanos Cicipas - Dijego Švarcman (15.30), Endi Marej - Aleks de Minor (20), Rodžer Federer / Rafael Nadal - Džek Sok / Frensis Tiafo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()