Kraj neponovljive karijere: Federer otišao u legendu (Foto / Video)

Bila je to gorko-slatka noć. Gorka jer više nećemo gledati legendu. Slatka, jer smo imali priliku da još jednom slavimo ikonu tenisa

24.09.2022. 07:02
  • Podijeli:
Federer out 1_Laver Cup-1663997858905.webp Foto: Lejver kup

Jedan, jedini, neponovljivi, najgraciozniji, najuticajniji... teniser svih vremena, Rodžer Federer okačio je reket o klin i otišao u legendu.

Čuveni as od bijelog sporta se oprostio kako mu i dolikuje, u velikom stilu, na prestižnom Lejver kupu koji ove godine protiče u znaku velikog Švajcarca.

Federer je bio pionir u mnogim stvarima, podigao je tenis na viši nivo, učinio revoluciju po pitanju popularnosti, dostupnosti, komercijalizacije.

Na terenu je činio čuda. U gotovo savršenom maniru je obarao rivale, nizao pobjede, dizao pehare, rušio rekorde.

Crta je podvučena nakon dubla sa, kako je rekao, najvećim rivalom Rafaelom Nadalom. Poraz od Džeka Soka i Frensisa Tijafoa (6:4, 6:7 (2), 9:11) ne može obrisati čudesnu karijeru protkanu sa 1251 trijumfom, 20 grend slem titula, 103 trofeja, 310 sedmica na vrhu ATP liste...

"Nije bilo planirano da bude ovako. Bio sam srećan da igram tenis i provodim vrijeme sa porodicom i prijatlejima. Bilo je savršeno, sve bih ponovo uradio", izjavio je Rodžer pred krcatom O2 a onda briznuo u plač.

Bila je to gorko-slatka londonska noć. Gorka jer nikad više na terenu nećemo gledati istinsku legendu. Slatka, jer smo imali priliku da još jednom slavimo ikonu tenisa.

"Rekao sam momcima da nisam tužan, nego sam srećan. Sjajan je osećaj biti ovdje. Uživao sam u ovim cipelama. Sve je bilo posljednji put za mene. Svi smo tu, porodica, momci, prijatelji, navijači. Nije bilo puno stresa, ali bojao sam se da će nešto da mi "ode", leđa, list, da će nešto da pukne. Na kraju je sve bilo super. Igrao sam sa legendama...", dodao je Švajcarac.

Za kraj je poručio da oproštaj od tenisa nije mogao da bude ljepši:

"Nisam želio da se osjetim usamljeno, ali uvijek sam mislio da sam timski igrač u duši. To singl ne omogućava. Svi momci su bili nevjerovatni, bilo mi je zadovoljstvo igrati Lejver kupove. Ovo je slavlje za mene. Želio sam da se osjećam ovako na kraju karijere, tome sam se nadao i tako se i osjećam".

Tako je ispisano posljednje poglavlje teniske bajke sa naslovom Velika trojka koju, pored Fedala, čini i Novak Đoković. Španac i Srbin trku za GOAT-a sada nastavljaju u dvoje.

O njima, pak, nekom drugom prilikom.

Ovo je Rodžerovo vrijeme...

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()