Kraj istorijske ere: Teniski div se oprostio od reketa

"Želim svima da se zahvalim duboko iz srca jer su skupljaču loptica iz Švajcarske omogućili da ostvari svoje snove. Za kraj, o teniskoj igri: volim te i nikad te neću ostaviti"

15.09.2022. 15:46
  • Podijeli:
Rodžer Federer_Profimedia.jpg Foto: Profimedia

Jedan od najuspješnijih tenisera svih vremena, gigant bijelog sporta, sportska ikona, Rodžer Federer najavio je odlazak u penziju.

Čuveni Švajcarac pomjerio je granice, kao član Velike trojke u kojoj su i Novak Đoković i Rafael Nadal ispisao je stranice teniske istorije koje će teško biti nadmašenje.

Nakon 20 grend slem trofeja, 103 titule, 310 sedmica na ATP tronu, 1251 pobjede i bezbroj šmekerskih poena, Federer je odlučio da okonča jednu eru i stavi tačku na impozantnu karijeru.

Želja za takmičenjem nije ga napustila. Ali tijelo ga u 41. godini više "ne sluša".

"Cijeloj svojoj porodici i prijateljima, od svih poklona koje mi je tenis dao, najveći je bez sumnje bio taj što sam upoznao mnoge drage ljude. I prijatelje i konkurente i prije svega fanove koji daju život ovom sportu. Danas vam imam nešto za saopštiti", napisao je Rodžer na početku emotivne objave na društevnim mrežama.

Potom je nastavio:

"Kao što svi znate, zadnje tri godine bile su vrlo izazovne, imao sam nekoliko povreda i operacija. Trudio sam se jako da se vratim u takmičarsku formu. Ali znam svoje limite i tijelo mi je poslalo jasne znakove. Imam 41 godinu i odigrao sam više 1500 mečeva u 24 godine. Vrijeme je da prepoznam kad je vrijeme da se oprostim. Lejver kup u Londonu iduće sedmice će biti zadnji ATP turnir u mom životu. I dalje ću igrati tenis, ali ne na grend slemovima niti na Turu".

Za kraj objave ostavio je zahvalnicu i jasnu poruku:

"Želim svima da se zahvalim duboko iz srca jer su skupljaču loptica iz Švajcarske omogućili da ostvari svoje snove. Za kraj, o teniskoj igri: volim te i nikad te neću ostaviti", napisao je, između ostalog, Federer.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()