I to se dogodilo: Svijet iz petog pokušaja srušio Evropu

Peta je bila sreća za četu Džona Mekinroa, i to baš kada se najmanje nadao, u oproštajnoj predstavi čuvenog Rodžera Federera

25.09.2022. 20:08
  • Podijeli:
Tim Svijet-1664130368043.webp Foto: Lejver kup

Američki teniser Frensis Tijafo spasao je četiri meč lopte i pobijedio Stefanosa Cicipasa sa 1:6, 7:6 (11), 10:8 i tako timu Svijeta donio pobjedu nad timom Evropa u Lejver kupu.

Sada je ukupni rezultat 13-8 i sve je riješeno u korist sastava kojem su davane male šanse pred početak takmičenja.

Ovo je peto revijalno takmičenje, a teniseri sa Starog kontinenta u prva četiri izdanja su bili ubjedljivi.

Međutim, peta je bila sreća za četu Džona Mekinroa, i to baš kada se najmanje nadao, u oproštajnoj predstavi Rodžera Federera.

Prethodno je umorni i roviti Novak Đoković izgubio od sjajnog Feliksa Ože-Alijasima rezultatom 3:6, 6:7 (3).

Više od poraza srpskog asa brine povreda zgloba s kojom se, kako je priznao, muči u posljednje vrijeme.

"Držim to pod kontrolom, ali dva meča juče vjerovatno su imale uticaj. Danas nije bilo lako, nisam mogao da serviram brzo i precizno kako bih želio, i to je uticalo na ostatak igre. Djelom je i do toga što nisam skoro tri mjeseca igrao, a ovdje su lopte velike i spore. Nadam se da će se srediti do mog prvog meča u Izraelu. Nije isti zglob sa kojim sam imao problem prije nekoliko godina, tokom Olimpijskih igara u Riju", otkrio je Đoković.

Ože-Alijasim je bio junak dana pošto je na otvaranju u paru sa Džekom Sokom "razoružao" Matea Beretinija i Endija Mareja, slavivši sa 2:6, 6:3, 10:8.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()