Francuska ministarka sporta: Đokovićeva poruka "neprikladna i vrlo politička"

"Ovo ne smije da se ponovi"

31.05.2023. 12:06
  • Podijeli:
Novak Đoković_Profimedia-646df6b41fe84.webp Foto: Profimedia

Francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera izjavila je danas da je poruka srpskog tenisera Novaka Đokovića da je "Kosovo srce Srbije" "neprikladna, militantna i vrlo politička", prenose francuski mediji.

Đoković je prije dva dana poslije pobjede u prvom kolu Rolan Garosa protiv Aleksandra Kovačevića iz SAD napisao na kameri poruku "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju".

Ameli Udea-Kastera je u emisiji "Telematin" na pitanje novinara rekla da to "nije prikladno" i da "ne smije da se to ponovi". 

"Kada se šalju poruke koje su odbrana ljudskih prava, poruke koje približavaju ljude oko univerzalnih vrijednosti, možemo da izrazimo svoj stav. Jedan sportista je slobodan da ih upućuje. U ovom slučaju, radi se  militantnoj i vrlo političkoj poruci", navela je francuska ministarka sporta.

Ameli Udea-Kastera je navela da je rukovodstvo Rolan Garosa razgovaralo sa Đokovićem i njegovim timom dan pošto su organizatori turnira objavili zvanično saopštenje.

"Ovo ne smije da se ponovi. Postoji princip neutralnosti terena", izjavila je francuska ministarka sporta.

Đoković će večeras u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv Mađara Martona Fučoviča.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()