Finale bez drame: Đoković otpisao Čilića za 89. pehar u karijeri

Novak je postao prvi igrač u 2022. koji je osvojio bar jedan turnir na sve tri podloge, a koliko je bio superioran potvrđuje i podatak da je Marin jedinu brejk loptu imao u šestom gemu drugog seta

02.10.2022. 20:11
  • Podijeli:
Novak Đoković Tel Aviv Profimedia-1664736552166.webp Foto: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je trofej na turniru iz serije 250 u Tel Avivu pošto je u finalu pobijedio Marina Čilića sa 6:3, 6:4 za sat i 34 minuta igre.

Osvajač 21 grend slem titule je u najvećem gradu Izraela došao do treće titule u 2022, odnosno 89. u karijeri.

Prethodno je ove godine slavio na Vimbldonu, koji mu je bio i poslednji turnir pre dolaska u Tel Aviv, i mastersu u Rimu. Kada su u pitanju turniri iz serije 250 Noletu je ovo 11. pehar.


Bio je to 21. međusobni duel Srbina i Hrvata i 19. trijumf nekada prvog tenisera svijeta.

Novak je postao prvi igrač u 2022. koji je osvojio bar jedan turnir na sve tri podloge, a koliko je bio superioran protiv Čilića potvrđuje i podatak da je Marin jedinu brejk loptu, koju nije iskoristio, imao u šestom gemu drugog seta.

Đoković je u četvrtom gemu prvog seta oduzeo servis rivalu i kasnije bez poteškoća došao do vođstva, dok je u drugom bilo nešto neizvesnije.

Ipak, Noletov brejk u prvom gemu drugog seta bio je presudan.

Novak će od ponedeljka učestvovati na izuzetno jakom turniru u Nur Sultanu.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()