Federer izdvojio najteži trenutak karijeri pa otkrio ostaje li u tenisu

Legendarni Švicarac na Laver Cupu igrat će za Evropu zajedno s Ruudom, Nadalom, Tsitsipasom, Đokovićem i Murrayem

21.09.2022. 09:50
  • Podijeli:
Rodžer Federer_Tanjug-1663748946388.webp Foto: Tanjug

Švicarac Roger Federer objavio je prošle sedmice da će nakon Laver Cupa, na kojem u petak nastupa u Londonu, završiti veliku tenisku karijeru

Vlasnik 20 Grand slam naslova, osvajač 103 turnira, čovjek koji je 310 sedmica proveo na prvom mjestu ATP-listi, u penziju odlazi kao jedan od najvećih tenisera svih vremena.

Legendarni 41-godišnji Švicarac na Laver Cupu igrat će za Evropu protiv ostatka svijeta, a u timu će biti s Casperom Ruudom, Rafaelom Nadalom, Stefanosom Tsitsipasom, Novakom Đokovićem i Andyjem Murrayem pod vodstvom kapitena Bjorna Borga.

Za ostatak svijeta će igrati Taylor Fritz, Felix Auger-Aliassime, Diego Schwartzman, Frances Tiafoe, Alex de Minaur i Jack Sock, a vodi ih John McEnroe.

"Sretan sam i iznenađen koliko dobro udaram lopticu, ali neću moći igrati u singlu. Zato nije opcija da igram u Baselu", kazao je jučer Federer pa se prisjetio najtežeg trenutka u karijeri:

"Posljednji set protiv Hurkacza bio je najgori trenutak moje karijere. Shvatio sam da više ništa ne funkcioniše. Razočaranje je bilo kao vatromet u mojoj glavi, nisam znao kako dalje s tim koljenom", kazao je Švicarac.

Podsjetimo, Hubert Hurkacz 2021. je izbacio Federera u četvrtfinalu Wimbledona. Tada je Hurkacz pobijedio 6:3, 7:6, 6:0.

Federer je najavio da će ostati u tenisu:

"Volio bih nastaviti igrati revijalne mečeve. Volio bih igrati na takvim turnirima sljedećih šest do devet mjeseci i da pozivam sve svoje kolege da im se zahvalim. Posljednjih nekoliko godina vjerojatno je bilo teže mojoj supruzi nego meni", zaključio je Federer.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()