Emotivno: Nadal zaplakao zbog Federera, "slomio" se i Đoković

Kad je Federer počeo plakati počeo je i Nadal. Kada je emotivna atmosfera dostigla vrhunac, "slomio" se i Đoković

24.09.2022. 08:23
  • Podijeli:
nadal_federer - twitter-1664000432177.webp Foto: Twitter

Legendarni Roger Federer sinoć je u Londonu završio svoju veličanstvenu karijeru.

On je u meču parova između Europe i svijeta na revijalnom turniru Laver Cup u paru s Rafaelom Nadalom izgubio od Jacka Socka i Francesa Tiafoea 4:6, 7:6, 11:9, a nakon meča je uz puno emocija govorio o kraju karijere.

Rafa je bio njegov najveći rival u karijeri, a i Španac je emotivno proživio Federerov kraj. Rafa je jedva suzdržavao suze dok je Jim Courier intervjuirao Federera na terenu, no kad je Roger počeo plakati počeo je i Nadal.

Federer je nakon toga sjeo na klupu kraj Nadala, a na videozidu se vrtio kratak film o njegovoj karijeri. On i Nadal zajedno su ga gledali, a onda se ni Rafa više nije mogao suzdržati te je i on baš zaplakao sjedeći kraj svojeg velikog rivala.

Kada je emotivna atmosfera dostigla vrhunac, "slomio" se i Đoković. Zagrlio je Rogera, te mu je dženetlmenski odao priznanje.

Federer i Nadal su se na Touru susreli čak 40 puta, a Španac je pobijedio u 26 mečeva. U finalima su igrali 24 puta, a Nadal i tu ima pozitivan omjer 14:10. Najviše od svih njihovih mečeva pamti se finale Wimbledona 2008. koje je Nadal dobio 6:4, 6:4, 6:7, 6:7, 9:7.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()