Dramatičan vapaj teniske šampionke koja se zaglavila u doping skandalu

„Ubijate mi reputaciju i psihu“

25.05.2023. 11:46
  • Podijeli:
simona halep-profimedia-1666373393196.webp Foto: Profimedia

Ona je prošle godine postala dio doping skandala, kada je otkriveno da je njen uzorak pozitivan.

Njen uzorak je bio pozitivan na „roksadustat“, zbog čega je suspendovana još u oktobru prošle godine. Riječ je o lijeku protiv anemije koji povećava endogenu proizvodnju eritropoetina i stimuliše proizvodnju hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca.

„Još jednom sam uništena. ITF (ITIA) je još jedanput, treći put odložio moje saslušanje za mjesec dana kasnije. Čekam da mi ‘sude’ od oktobra prošle godine. U decembru sam konačno mogla, zahvaljujući ekspertima, da pokažem da je mnogo suplementacije koju sam koristila, bilo kontaminirano, što je uzrokovalo pozitivan doping test. Zamolila sam za, kako pravila antidopinga nalažu, brzo saslušanje. To je moje pravo, piše u pravilima. Nažalost, ITF (ITIA) je odložila to saslušanje tri puta“, žali se Halepova.

Nekada najbolja teniserka planete i grend slem šampionka kaže da joj Međunarodno tijelo za integritet u tenisu (ITIA) i Međunarodna teniska federacija (ITF) oduzimaju pravo da joj se sudi pred nezavisnim tribunalom.

„Ne dozvoljavaju mi da učestvujem na turnirima osam mjeseci. Sada znam da sam propustila već Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon. Da ne spominjem da sam izgubila poene i renking. Ne samo da ubijaju moju reputaciju, već i mene kao profesionalnu teniserku, a neću ni da pričam o posljedicama po moje psihičko zdravlje. Nepoštovanje pravila ITF (ITIA), a tiče se brzog saslušanja na koje imam pravo je toliko omalovažavajuće da nemam više riječi. Odložena pravda je odbijena pravda“, napisala je Rumunka, prenosi Nova.rs.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()