Đoković o Federeru: Stil njegovog tenisa je bio savršen

"Utjecaj Federera na tenis je bio ogroman. On nije samo jedan od najvećih tenisera, već jedan od najvećih sportaša svih vremena"

22.09.2022. 16:29
  • Podijeli:
Novak Đoković i Rodžer Federer.jpg Foto: Profimedia

Srbijanski teniser Novak Đoković u superlativima je govorio o jednom od dvojice najvećih rivala Švicarcu Rogeru Federeru.

Istakao je da će se uvijek raspravljati ko je najbolji svih vremena, ali da on to ostavlja drugima.

"Utjecaj Federera na tenis je bio ogroman. On nije samo jedan od najvećih tenisera svih vremena, već jedan od najvećih sportaša svih vremena. Njegova popularnost na terenu i izvan njega je golema i govori sama za sebe. Stil njegovog tenisa bio je savršen", rekao je popularni Nole.

Federer će tako u penziju sa 20 osvojenih Grand Slamova, dok veliku borbu u tom parametru vode Rafael Nadal i Novak Đoković.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()