Dobojlija Andrej Nedić u finalu ITF Fjučers turnira u Brčkom

Drugo uzastopno finale i prilika za drugu titulu!

27.05.2023. 15:36
  • Podijeli:
nedić_tenis_TSRS-647216f57b653.webp Foto: TS RS

Andrej Nedić (ATP 1187), prošlonedeljni osvajač ITF Fjucers turnira u Prijedoru nastavlja svoj teniski uzlet na seriji Bh. Fjučers turnira.

Nakon 1.kola u kojem je bez većih problema savladao Andreja Radojčića iz Srbije, rezultatom 6/1,6/0,  u 2.kolu imao ozbiljan i tezak ispit: Sebastian Sorger (ATP 769) mlada nada austijskog tenisa bio je izraziti favorit protiv Nedića dok im se nisu reket ukrstili na terenu.
Brilijantnom i disciplinovanom igrom, diktirajući svoj tempo cijelo vrijeme meča, najveća nada tenisa Republike Srpske ali i Bh. tenisa u ovom trenutku Andrej Nedić, ponovo je pokazao da posjeduje kvalitet za najveće domete savladavši Sorgera rezultatom 6/1, 6/3.

Nediću je to bio 22 ATP bod ove sezone.

Jutros je u nastavku meča, koji je zbog kiše bio prekinut, u četvrtfinalu turnira savladao odlićnog Radomira Tomića iz Zvornika, još jednog talentovanog igrača novog talasa srpskog tenisa u BiH.

Rezultatom 7/5,7/5 pobjedio je Nedić ali da je pobjeda otišla i na stranu Tomića, ne bi bila nezaslužena jer su ova dva mladića odigrala sjajan meč kao i cijeli turnir.

Radomir Tomić je plasmanom u četvrtfinale osvojio 2 nova ATP boda.

Polufinalni meč u kojem su se danas u 13.00 časova sastali Rus Kirill Kivattsev (ATP 630) i Andrej Nedić (ATP 1187) donio je novu radost za naš tenis.
Brilijantnom igrom u prvom setu koji je završen za samo 22.minuta igre rezultatom 6/0 u korist Nedića.

Drugi set je donio mnogo veću neizvjesnost, nakon 2:0 Kivattsev je zaigrao mnogo bolje i okrenuo rezultat na 2:4.
Kod rezultata 3:5, Kivattsev je osvojio svoj servis gem čime je i završen drugi set rezultatom 3:6.

Treći set donosi mnogo bolju igru Nedića u odnosu na drugi set. Set je otvorio servis gemom i što su čuvajući svoje servise stigli do 2:1, Nedić pravi brejk i ubrzo stize do rezultata 5:2 a nakon toga Kivattsev odvaja servis za 5:3.

Nedić je odlično odigrao svoj servis gem i posljednji ovog meča, nakon prve neiskorištene meč lopte, drugu je iskoristio i sasvim zasluženo, rezultatom 6/0,3/6,6/3 obezbjedio plasman u finale ITF Fjučers turnira u Brčkom.

Nadamo se da će i Teniski savez BiH dati svoj doprinos i uključiti se u projekat daljeg razvoja ne samo Andreja Nedića, Aziza Kjametovića, Nemanje Maleševića, Radomira Tomica, Vladana Tadića već i svih drugih talentovanih tenisera koji već koliko sutra treba da budu nosioci igre teniske reprezentacije.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()