Banjaluka na Novakovom putu do Grada svjetlosti

Grad na Vrbasu se nalazi na spisku najboljeg tenisera svijeta uz Dubai, Montekarlo, Madrid i Rim

31.01.2023. 10:12
  • Podijeli:
Novak Djokovic4_Tanjug AP-63d6695c1cb92.webp Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković, novi-stari broj jedan svjetskog tenisa, nakon upisane "recke" u Melburnu i 10. titule na prvom grend slemu u sezoni, Australijan openu, kao naredni veliki izazov vidi Rolan Garos, tvrđavu Rafaela Nadala, trenutno njegovog najljućeg sportskog protivnika.

Osvajanjem titule u Parizu, Novak bi bez dileme zacementirao titulu najboljeg ikada, bar kada je statistika u pitanju. Osamio bi se na prvom mjestu po broju najvažnijih teniskih trofeja - 23, ali i postao prvi teniser u istoriji koji svaki od četiri grend slema osvajao najmanje tri puta.

Međutim, do turnira koji se održava krajem maja ima još dovoljno vremena, a na Novakovom putu do Grada svjetlosti nekoliko je turnira na kojima je prijavio nastup a među njema i jedan iz Bosne i Hercegovine. Nakon Dubaija (27.2.-4.3.) i Montekarla (9-16.4.), uz gotovo izvjesno preskakanje američke turneje u martu, slijedi ni manje ni više nego turnir u Banjaluci (bivši Beograd open). Pomenuti turnir će se odigrati od 17. do 23. aprila, a sada glavno pitanje za ljubitelje tenisa u regionu jeste koje će još svjetske zvijezde dovesti sa sobom.

Nakon Banjaluke, slijede turniri u Madridu (26.4.-7.5.), Rim (10-21.5.) te već spomenuti Rolan Garos (28.5.-11.6.) i nova borba za istoriju.

Podsjećamo, Đoković je nakon pobjede u nedjeljnom finalu protiv Stefanosa Cicipasa ponovo zasjeo na vrh ATP liste, na kojoj je juče započeo 374. sedmicu, što je apsolutni rekord.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()