Astana open: Đoković se prošetao do četvrtfinala, na redu Hačanov

Nole je lako otpisao Botika van de Zandšulpa, koji je u "ringu" izdržao samo 71 minut. Slijedi Rus koji je izbacio Čilića

06.10.2022. 15:31
  • Podijeli:
Novak Đoković Astana_ATP-1665062994056.webp Foto: ATP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković prošetao se do četvrtfinala Astana opena.

Nole je lako, u dvokoraku, otpisao Botika van de Zandšulpa, koji je u "ringu" izdržao samo 71 minut. Na koncu, semafor je pokazivao 6:3, 6:1 u korist osvajača 21 grend slem titule.

Holanđanin je uspio da drži korak sa favoritom u prva četiri gema. Srbin je petu igru uz malo muke riješio u svoju korist, da bi u šestoj oduzeo servis rivalu.

Potom je uz dodatne probleme potvrdio brejk i to je bilo to u prvom setu.

U drugoj dionici neizvjesnost je trajala dva gema. Pri rezultatu 1:1 vlasnik 89 ATP titula je dodao gas, a taj tempo autsajder nije mogao da isprati. Vezao je Novak pet gemova i autoritativnom stilu zakoračio u završnicu smotre na kojoj debituje.

U posljednja 23 meča Đoković je upisao 22 trijumfa i najavio jasne, šampionske ambicije do kraja sezone.

Njegov naredni rival biće Karen Hačanov, koji je prethodno preokretom eliminisao Marina Čilića (2:6, 6:3, 6:3). 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()