TV Turnir šampiona: Al Ahliju triler i trofej

Završni dan više ličio na cirkus nego na rukometnu svetkovinu

27.08.2022. 14:45
  • Podijeli:
Al Ahli_TV Turnir Šampiona.jpg Foto: TV Turnir šampiona

Rukometaši Al Ahlija pobjednici su 53. TV Turnira šampiona. Egipćani su u velikom stilu osvojili trofej, pošto su upisali sve četiri pobjede.

Afrički predstavnik se prošetao kroz grupu, da bi najbolje ostavio za kraj.

U završnom boju na pleća je bacio sada već prošlogodišnjeg pobjednika, učesnika Lige šampiona, ekipu Zagreba.

Završna predstava je bila dostojna finala, igralo se na jednu loptu, a na kraju su igrači Al Ahlija u trileru bili s(p)retniji, 28:27.

Za razliku od finala, posljednji dan nadmetanja više je ličio na cirkus nego na rukometnu svetkovinu. Razlog tome su dva odustajanja, Celja Pivovarne Laško i Tatrana.

Slovenci su se "odjavili" još ranije, svi mečevi su registrovani službenim rezultatom u koristi njihovih rivala, te su završili kao posljednji u grupi A. U skladu s tim, susret za sedmo mjesto nije igran.

Još veću glavobolju organizatorima zadalo je odustajanje sastava iz Prešova, zbog šest rukometaša inficiranih virusom korona.

Kako je Sent Otmar već pobijedio Borac u duelu za "kotu pet" (35:27), nije bilo manevra za ponovno prekrajanje tabele.

Tako su Vojvodina i Sloga odigrale revijalnu utakmicu za "treću poziciju", a "lale" su opravdale ulogu favorita slavivši sa 43:28.

S obzirom na sve navedeno, gotovo je nemoguće napraviti konačan plasman 53. izdanja tradicionalne smotre.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()