Svjetsko prvenstvo: Danska pobijedila Španiju i zakazala treće uzastopno finale

Utakmica za treće mjesto i finale igraju se u nedjelju, 29. januara u Stockholmu

27.01.2023. 19:43
  • Podijeli:
rukomet_Danska_Spanija_foto_Reuters-63d41b4fe0aad.webp Foto: Reuters

Rukometaši Danske plasirali su se u treće uzastopno finale Svjetskog prvenstva nakon današnje pobjede protiv Španije u prvom polufinalu rezultatom 26:23.

Nakon nešto opreznijeg početka utakmice, Danci pri rezultatu 4:4 prave seriju od 3:0 i dolaze do prve osjetne prednosti, a sjajnom igrom u finišu prvog dijela, uspjeli su na poluvrijeme otići s prednošću od pet golova. Rezultat je glasio 15:10 za Dansku.

Držali su Danci spomenutu prednost i činilo da u potpunosti kontrolišu meč, no Španci se sredinom drugog poluvremena vraćaju, uspjevaju smanjiti na samo jedan gol zaostatka (21:20), no Danci još jednom prave seriju od 4:0, dolaze do nove prednosti od pet golova i već tada je bilo jasno da će proći u finale.

Ipak, Španci se nisu predali, pa su zahvaljujući greškama Danaca i u posljednjoj minuti ugrozili prednost ove ekipe i pokušali se vratiti u meč, no novu senzaciju, kao što je to bio slučaj u duelu protiv Norveške, nisu uspjeli napraviti.

Dancima je ovo treće uzastopno finale Svjetskog prvenstva. Prvo su 2019. godine osvojili ovo takmičenje pobjedom protiv Norveške rezultatom 31:22, a prije dvije godine su u Egiptu bili bolji od Švedske, tada rezultatom 26:24.

U drugom polufinalu sastaju se Francuska i Švedska, a on se igra od 21 sat.

Utakmica za treće mjesto i finale igraju se u nedjelju, 29. januara u Stockholmu.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()