Švedska se osvetila Egiptu, Francuska jača od Njemačke

Poznati svi polufinalisti Svjetskog prvenstva

25.01.2023. 22:29
  • Podijeli:
Svedska Egipat_Tanjug AP-63d19e983dfd6.webp Foto: Tanjug/Anders Wiklund/TT via AP

Poznati su svi polufinalisti Svjetskog rukometnog prvenstva koje se igra u Poljskoj i Švedskoj. Danskoj i Španiji pridružili su se Švedska koja je savladala Egipat 26:22 i Francuska koja je bila bolja od Njemačke.

Definitivno je ovo doba rukometnog kvadrapola, piše SportKlub. Četiri reprezentacije Francuska, Danska, Španija i Švedska igraće u samoj završnici na trećem od četiri posljednja velika takmičenja. Ta četvorka razbijena je samo na Olimpijskim igrama 2021. kada je Egipat iznenadio Švedsku.

Sada je došlo vrijeme za osvetu. Šveđani koji su domaćini i osvajači zlata na posljednjem velikom takmičenju (Evropsko prvenstvo 2022.) savladali su bez mnogo problema Faraone 26:22. Dobrim dijelom utakmice reprezentacija Tri krune imala je sedam golova razlike, ali su se opustili pri kraju, pa su na kraju otpratili Egipat sa četiri gola. Dovoljno da se ponovo nađu u polufinalu svjetskog šampionata, kao i prije dvije godine.

Kod pobjednika najefikasniji je bio Niklas Ekberg sa šest golova, dok su Johanson i Sandl po četiri puta tresli mrežu rivala. Na drugoj strani po pet golova postigli su Kadah i Ramadan.

Rival Švedske u polufinalu biće aktuelni olimpijski šampion Francuska. Očekivalo se da bi Trikolori možda mogli da imaju nešto teži posao protiv Njemačke. Taj utisak se pojačao poslije sjajnog starta drugog poluvremena Pancera, kada su sa tri uzastopna gola poveli 19:17. I tada su stali.

Francuska je serijom 6-1 došla do +3 – 23:20 i tada praktično prelomila meč. Briljirao je na golu Debone sa 14 odbrana, a Trikolori su do kraja samo dizali razliku do maksimalnih +8 – 35:27.

Pored Debonea zapaženi su u redovima pobjednika bili Fabregas sa pet golova i kvartet igrača sa četiri gola Kentan Mae, Remili, Ričardson i Turne. Na drugoj strani Gola je postigao šest, a Mertens pet golova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()