Šveđani rastužili Portugalce, obradovali Mađare

Aktuelni prvak Evrope mogao je da kalkuliše, poraz ga ne bi skupo koštao, međutim, odigrao je časno i pošteno

22.01.2023. 22:03
  • Podijeli:
Švedska Portugalija rukomet_AP Tanjug-63cda2ef14035.webp Foto: AP / Tanjug

Rukometaši Švedske savladali su Portugaliju i tako Mađarsku poslali u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Aktuelni prvak Evrope mogao je da kalkuliše, poraz ga ne bi skupo koštao, međutim, odigrao je časno i pošteno.

Jedan od domaćina planetarne smotre na koncu je slavio 32:30 (13:14) i preokretom održao maksimalan učinak i prvo mjesto grupe dva.

Činilo se u prvom dijelu da bi Šveđani mogli ostati bez bodova. Pa ipak, u nastavku su dodali gas, otišli na 25:20, potom opasno živjeli kad je protivnik prišao na 26:27, no onda je favorit još jednom ubacio u brzinu više i tako rastužio rivala.

Portugalcima je bio dovoljan remi da prođu među osam najboljih. Međutim, ovakvim epligom dalje idu Mađari koji su, primjera radi, baš od Portugalaca izgubili 20:27.

U drugom meču večeri Španci i Francuzi su igrali revijalni derbi, a pobjedu su više željeli Trikolori koji su slavili sa 28:26. Oba tima su prethodno izvadila vizu za četvrtfinale.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()