Srbija na Argentinu: Nije kraj, teorija postoji, nada tinja

Orlovi su daleko od cilja, četvrtfinala, međutim, teorija postoji, a pogotovo nada da mogu barem do desetog mjesta koje bi moglo voditi na Olimpijske igre

21.01.2023. 10:26
  • Podijeli:
Miloš Orbović Srbija rukomet_IHF-63cba7716d23d.webp Foto: IHF

Rukometaši Srbije danas nastavljaju avanturu na Svjetskom prvenstvu.

Rival je Argentina. Poprište bitke "Spodek arena" u Katovicama. Početak boja 15.30 časova.

Orlovi su daleko od cilja, četvrtfinala, međutim, teorija postoji, a pogotovo nada da mogu barem do desetog mjesta koje bi moglo voditi na Olimpijske igre.

Naime, Francuzi su već prošli među osam najboljih, što znači da će i deveta ekipa sa ovog turnira u kvalifikacije za Pariz. Blizu četvrtfinala su i Egipćani koji će, ukoliko budu i prvaci Afrike, i deseti tim sa šampionata "povući" ka najvećoj planetarnoj smotri sporta.

Da bi četa Tonija Đerone ušla u Top 10, neophodno je da pobijedi i Gaučose, a potom i Holanđane. To je sve samo nije nemoguća misija. I pri tom da nabilda gol-razliku kako bi se "ugurala" među odabrane.

Porazi od Njemačke i Norveške jesu bolni, ali su i pokazali da Srbija igra moderan, atraktivan, moderan rukomet i da iz meča u meč napreduje. Današnji ispit je idealna prilika da Dejan Milosavljev i društvo pokažu koliko su mentalno jaki.

"Veoma je važno bilo da oporavimo igrače za današnji duel. Moramo da damo sto odsto u naredne dvije utakmice. Svaki gol je bitan i dokle god postoje teorijske šanse, imamo čemu da se nadamo, ali i obavezu da završimo prvenstvo na najbolji mogući način", jasan je selektor Srbije Toni Đerona.

Na teren će i rukometaši Hrvatske protiv Belgije (18 sati). Kauboji su veliki favoriti i morali bi da dođu do bodova koji bi ih značajno "pogurali" ka devetom mjestu, mada je i četvrtfinale teoretski još uvijek dostižno.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()