Španiji pripala drama, Danska lako

Poznati prvi polufinalisti Svjetskog prvenstva

25.01.2023. 20:25
  • Podijeli:
Norveska Spanija Rukomet_Tanjug AP-63d180ec8697a.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Piotr Hawalej

Prvi polufinalisti Svjetskog prvenstva u rukometu su Danska i Španija. Danska je pobijedila ubjedljiv Mađarsku 40:23, dok je Španija poslije velike borbe i dva produžetka savladala Norvešku.

Danska će u polufinalu igrati protiv Španije. Što samo po sebi nije neko čudo, ali poslije 60 minuta između Crvene furije i Norveške vjerovatno se svako pitao kako je moguće da su Španci preživjeli. Očekivano bila je to neizvjesna utakmica. Međutim, Norvežani su došli u samom finišu do dva gola prednosti – 24:22. Ipak, Španci su se vratili i došli do izjednačenja, prenosi SportKlub.

Ali to nije bilo jedino iskušenje. Ono naredno je bilo još teže. Norvežani su imali jako dug napad i uspjeli su konačno, minut prije kraja, da ga realizuju i dođu do vođstva. U narednom napadu Aleks Dujšebajev je došao u poziciju da šutira sa šest metara. Doduše baš iskosa, što je golman Norveške Bergerud skinuo i Norveška je imala dobijenu situaciju. Loptu u rukama 20 sekundi do kraja.

A onda se dogodilo nešto nevjerovatno. Španci su pokušali da natjeraju Norvežane da brzo rješavaju napad, a to su mogli samo ako im dopuste laku poziciju da šutiraju. Međutim, Norvežani nisu željeli da krenu naprijed, što su sudije odmah sankcionisale pasivnim napadom i dodijelili loptu Špancima negdje oko polovine terena. Lopta je momentalno došla do Danijela Dujšebajeva, koji je bio siguran i donio Furiji izjednačenje 25:25, za produžetak.

Morala su da se igraju dva produžetka, od ukupno 20 minuta. Nijedna ekipa nije uspjela da odnese prevagu sve do posljednjeg minuta. Onda je Danijel Dujšebajev ponovo postigao izuzetno bitan gol, ovog puta za vođstvo 35:34. Norvežani su imali napad za izjednačenje, lopta je došla do Bjernsena, koji je imao 8/8 sa krila. Međutim, ovog puta sjajna intervencija De Vargasa, čija odbrana je bila vrijedna čudesnog plasmana u polufinale.

Kod Španaca najefikasniji bio je Aleks Dujšebajev sa osam golova, jedan manje postigao je Fernandes, a Aleksov brat Danijel Dujšebajev pogodio je četiri puta, od toga dva puta u odlučujućim trenucima. Treba i apostrofirati De Vargasa sa 16 odbrana. Na drugoj strani tragičar Bjernsen je bio najefikasniji sa devet golova, a Bertold je postigao gol manje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()