SP rukometaša: Slovenija preko Crne Gore do "kote tri"

Rezulttat može da bude od velikog značaja kada je riječ o mjestu u kvalifikacijama za Olimpijske igre

22.01.2023. 16:58
  • Podijeli:
Slovenija Crna Gora rukomet_Piotr Hawalej AP Tanjug-63cd5e68a7251.webp Foto: Piotr Hawalej / AP / Tanjug

Rukometaši Slovenije savladali su Crnu Goru u poslednjem kolu druge faze Svetskog prvenstva, bilo je 31:23 (15:8).

Pobjednici su obezbijedili treće mjesto u grupi i plasman od 9. do 12. mjesta planetarne smotre, što može da bude od velikog značaja kada je riječ o mjestu u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Najefikasniji u sastavu Slovenije, bili su Vlah sa šest, Novak sa pet, odnosno Mahovšček i Dolonec sa po tri gola. Kod Crne Gore, Vujačić je postigao pet, Miloš Vujović, Simić i Lasica po četiri.

U drugom meču popodnevnog programa Mađarska je bila bolja od Zelenortskih Ostrva sa 42:30 (22:15), te je ostala u igri za plasman u četvrtfinale.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()