Smajlagić ne gubi vrijeme: Krajnji je momenat da krenemo naprijed

"Treba imati strast. Najbitnije je da ne stvaramo neku lažnu sliku. Bitno je da igrač bude i mentalno spreman"

30.09.2022. 17:16
  • Podijeli:

Novi selektor rukometne reprezentacije BiH Irfan Smajlagić poručio je da je pred njim i saradnicima izazovan zadatak jer je bh. rukomet na granici raspadanja.

Zmajeve očekuje novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. One startaju 13. oktobra kada slijedi gostovanje kod Slovenije. Tri dana kasnije je domaća bitka sa Crnom Gorom. U istoj grupi je još i reprezentacija samoproglašenog Kosova.

"Rukomet u Bosni i Hercegovini je na granici raspadanja. Ovo je krajnji momenat da krenemo prema naprijed i uradimo neke stvari. Nećemo biti samo fokusirani na kvalifikacije. Fokus mene i RSBiH je da u narednom periodu napravimo bazu mladih igrača. Da tu imamo široku bazu za seniorski nivo. Najveći problem je što nema kontinuiteta mladih igrača. Jedna generacija treba da starta sa 17, 18 godina i to su neki planovi", izjavio je na predstavljanju čovjek koji je vodio Egipat, Bosnu Sarajevo, Zamet, Lokomotivu, Čakovec, omladinske selekcije Hrvatske, kao i reprezentaciju Irana.

Smajlagić je svjestan da nije dovoljno samo nabrojati probleme, te staviti plan rada na papir.

"Treba imati strast prema svemu što se radi. Najbitnije je da ne stvaramo neku lažnu sliku. Gledaćemo da u ova tri prozora u kvalifikacijama napravimo što bolji izbor rukometaša. Tu je bitno da igrač bude i mentalno spreman, situacija nije baš jednostavna. Moramo svi biti svjesni u kakvoj situaciji trenutno funkcionišemo. Jako je bitan pristup igrača i odnos, ima tu dosta rukometaša koji mogu pomoći. Treba objektivno gledati sve, moja želja je da budemo sve bolji i davaćemo maksimum u svakom trenutku", jasan je Smajlagić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()