Smajlagić blizu klupe reprezentacije BiH

Preostalo još samo nekoliko detalja koje treba usaglasiti

04.08.2022. 10:22
  • Podijeli:
Irfan Smajlagic_Pixsell.jpg Foto: Pixsell

Proslavljeni hrvatski rukometaš i trener Irfan Smajlagić trebao bi biti novi selektor reprezentacije BiH.

Kako je naveo SportSport.ba, predstavnici RSBiH i popularni Pipe već su obavili prvu rundu pregovora, dogovor je blizu i preostalo je još nekoliko detalja koje treba usaglasiti. Smajlagića je predložio novi predsjednik saveza Kenan Magoda s kojim je svojevremeno sjajno sarađivao u RK Bosna.

Pipe je rođen u Banjoj Luci, a iza sebe ima bogatu karijeru. Kao igrač je sa Jugoslavijom osvojio bronzu 1988. godine, a sa Hrvatskom zlato na Olimpijskim igrama u Atlanti i na Mediteranskim igrama u Francuskoj. Bio je i srebrni sa "kaubojima" na SP-u 1995. godine, te bronzani na prvenstvu Evrope 1994. u Portugalij.

U trenerskoj karijeri vodio je Egipat, Bosnu, Zamet, Lokomotivu Zagreb, Čakovec i omladinske selekcje Hrvatske kao i reprezentaciju Irana.

Pored selektora, RSBiH će uskoro dobiti i novog generlanog sekretara, a prvi izbor je Tarik Smajović, koji je također sarađivao sa Magodom i Smajlagićem u Bosni. 

 

 

 

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()