RK Borac među 30 najboljih evropskih ekipa svih vremena

Napravljena je istorijska lista u kojoj su uračunati bodovi u najprestižnijim evropskim takmičenjima

12.05.2022. 12:13
  • Podijeli:
RK Borac-dejan-rakita-pixsell.jpg Foto: Dejan Rakita / Pixsell

Rukometni klub Borac pripada evropskom vrhu! Potvrdila je to i rang lista najboljih klubova u istoriji evropskim takmičenjima koju je napravio portal “Handball-planet”.

Naime, napravljena je istorijska lista u kojoj su uračunati svi bodovi u najprestižnijim evropskim takmičenjima (Kup i Liga šampiona, Kup Pobjednika kupova, EHF Kup, Kup izazivača). Borac je na kraju na 28. mjestu sa ukupno 21.25 bodova.

Neprikosnovena je Barselona sa 175 bodova, a slijede njemački timovi Gumerzbah (103) i Kil (97.5). Najbolji tim iz regiona je Zagreb koji je na desetom mjestu sa 46. 25 bodova. Iza njih je šabačka Metaloplastika sa 35 a ispred Borca su i Celje (20. mjesto 27.5 bodova), a Bjelovar i Vardar (dioba 22. mjesto, 26.25)

Lista je napravljena tako da su šampioni Kupa prvaka i Lige šampiona bodovani sa 10 bodova, finalisti sa pet, a polufinalisti sa 2.5 poena. Za osvajanje EHF kupa pobjednik je dobijao 5, finalista 2.5, a polufinalista 1.25 bodova, dok su u Kupu izazivača osvajači takmičenja bodovani sa 2.5, finalisti sa 1.25, a polufinalisti 0.62 poena, prenosi Sprskainfo.

 

 

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()