Poletjeli pa pali: Orlovima skresana krila, četvrtfinale samo san

Srbija je, čini se, izgubila dobijen meč, 40 minuta se pitala za sve, a onda neshvatljivo pala i praktično se oprostila od cilja - plasmana u četvrtfinale

19.01.2023. 21:58
  • Podijeli:
Srbija rukomet Dragan Pešmalbek_Piotr Hawalej AP Tanjug-63c9aa68acad3.webp Foto: Piotr Hawalej / AP / Tanjug

Rukometaši Srbije poraženi su od Norveške u derbiju prvog kola druge faze Svjetskog prvenstva, 28:31 (17:14).

Orlovi su, čini se, izgubili dobijen meč, 40 minuta se pitali za sve, a onda neshvatljivo pali i praktično se oprostili od cilja - plasmana u četvrtfinale.

Učenici Tonija Đerone ostali su na dva boda, rival ima šest, baš kao i Njemačka, tako da su prve dvije pozicije koje vode dalje baš daleko.

Srbija je odigrala prvo poluvrijeme iz snova. Đeronina četa savršeno se spremila za favorita, poprilično mu otežala posao, a napad je bio poslovično dobar.

U takvom odnosu snaga autsajder se za sve pitao. Ton defanzivnoj igri davao je Dejan Milosavljev među stativama, na drugoj strani terena blistao je Miloš Orbović. A prednost je iz minuta u minut rasla.

Imali su Orlovi napad za "plus pet", nisu ga iskoristili, Skandinavci su potom prišli na "minus dva", nakon čega je Srbija "poentirala" za zaslužena tri koraka viška na odmoru (17:14).

Milosavljev, popularni Banda, drugi dio igre je otvorio sa tri vezane odbrane. Saigrači su mu se "zahvalili" sa dva gola i otišli na maksimalnih pet pogodaka viška.

I kada se činilo da je to početak kraja favlorita, sve se promijenilo. Norvežani su "posložili" odbranu, dobili na samopouzdanju, "topili minus", a onda i u 44. minutu prvi put poveli, 23:22. Zatim su još jednom pogodili, u 50. minutu otišli na "plus tri", u 53. imali i "plus četiri", nakon čega nije bilo neizvjesnosti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()