Obrvan za UNU: Zagreb može da pravi evropski iskorak

"Rad i talenat nekada donesu rezultate koji i nisu realni"

11.08.2022. 18:42
  • Podijeli:
Ivica Obrvan_Pixsell.jpg Foto: Pixsell

Trener rukometaša Zagreba Ivica Obrvan vjeruje da njegova ekipa ove sezone može napraviti evropski iskorak i plasirati se u osminu finala Lige šampiona. Odbrana domaće titule i pehara u nacionalnom Kupu se, kaže, podrazumijevaju.

Ekipa je ovog ljeta pretpjela značajne promjene. Sidro su digli Filip Ivić, David Mandić, Valentino Ravnić, Fabijan Grubišić, Sandro Obranović, Filip Vistorop, te Marin Šipić. S druge strane, redove nakadšnjeg prvaka Evrope pojačali su Aljaž Panjtar, Gabriel Buvinić, Vuko Borozan, Tin Tomljanović, Milan Milić i prekaljeni Timur Dibirov. Nije isključeno da u danima koji slijede Zagreb dovede još neke igrače.

Bilo kako bilo, Obrvanu će trebati vrijeme da posloži kockice. Posao mu otežava ne baš sjajan zdravstveni bilten. Ono što ga, pak, ohrabruje je dobar rad tokom 10 dana na Vlašiću, kao i premijerna pobjeda protiv mladog sastava Borca u Banjoj Luci (42:24).

"Ne znam koliko smo sada spremni, ali sam zadovoljan jer smo odradili dobre visinske pripreme nakon kojih smo na proputovanju kući, kao i prošle godine, odigrali utakmicu sa Borcem. Kvalitetnu ekipu smo napravili, uspjeli smo da dovedemo nekoliko kvalitetnih i iskusnih igrača. Smeta mi što nismo kompletni. Povrede nam remete planove. I pored toga, očekivanja su visoka. Želimo da napravimo iskorak i plasiramo se u osminu finala Lige šampiona. A kod kuće su domaći trofeji imperativ", izjavio je Obrvan za UNU.

Kao najveći problem Zagreba u ovom trenutku iskusni stručnjak je apostrofirao poziciju srednjeg beka. Odlasci i povrede donijeli su Obrvanu glavobolju na vrlo bitnoj poziciji u timu:

"Napustili su nas Mandić, Vistorop, Obranović, Šipić... Oni su nam bili važni prošle sezone, pogotovo igrači na srednjem beku. Tu samo sada deficitarni. Pokušavamo da pronađemo rješenja. U pregovorima smo da neko novi pojača tu poziciju. Nestpljivo očekujemo i povratak povrijeđenog Aleksa Kavčića. On je jedan od igrača koji bi nam mogao nadomjestiti prazninu na srednjem beku".

Krajem mjeseca Zagrepčani se vraćaju u BiH, na tradicionalni TV turnir šampiona u Doboju. Ambicija je jasna, da odbrane pehar u konkurenciji Celja Pivovarne LaškoTatrana, Sent Galena, Vojvodine, Al AhlijaSloge i Borca.

"Turnir je odličan. Prošle godine smo se sjajno proveli, savršeno nam se uklapa u pripreme. Branimo naslov sa željom da uspjeh ponovimo. Prije svega, raduje me što ćemo odigrati četiri jake utakmice koje će nam mnogo koristiti u pripremnom periodu", pojasnio je Obrvan.

Naravno, navijači najviše gledaju ka evropskoj eliti. Zagreb je prošle sezone za dlaku ostao bez osmine finala. Svi se nadaju da je došlo vrijeme za iskorak i da ekipa može proći grupu u kojoj su Pari Sen ŽermenMagdeburgGOGPorto, Dinamo Bukurešt, Vesprem i Visla. Neće biti lako doći do cilja jer konkurencija značajno podiže uloge. Pa ipak, Obrvan tvrdi da nije u šoldima sve.

"Finansijski je vrlo teško ispratiti rivale. Vidim da se ljudi iz uprave svojski trude kako bi nam obezbijede što bolje uslove. Mi smo i prošle sezone dokazali da se možemo nositi sa bogatijim klubovima. Bukvalno jedan gol ili jedna odbrana nam je falila za osminu finala. Vjerujem da ćemo i ovog puta biti na tragu takvih igara. Da napravimo još taj mali korak. Pričamo o 16 izuzetno jakih timova sa visokim budžetom. Mi nemamo takve uslove, ali nas neke druge stvari guraju naprijed. Rad i talenat nekada donesu rezultate koji možda i nisu realni", zaključio je Obrvan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()