Nemilosrdna Njemačka zapečatila sudbinu Srbije

Panceri nisu imali milosti, lako su "ubrali" Lale, osigurali prolaz među osam najboljih, te Orlovima ostavili utješnu nagradu, da se bore za treće mjesto u grupi

21.01.2023. 22:01
  • Podijeli:
Juri Knor Njemačka rukomet_Piotr Hawalej AP Tanjug-63cc4e99bb5d6.webp Foto: Piotr Hawalej / AP / Tanjug

Rukometaši Srbije oprostili su se od plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva koje se održava u Poljskoj i Švedskoj.

Nada je postojala, doduše, mala, ali je i ona ugašena epilogom večerašnjeg meča u kojem je Njemačka deklasirala Holandiju rezultatom 33:26 (15:12).

Panceri nisu imali milosti, lako su "ubrali" Lale, osigurali prolaz među osam najboljih, te Orlovima ostavili utješnu nagradu, da se bore za treće mjesto u grupi.

Ono može biti značajno jer potencijalno može da odvede u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

Četa Tonija Đerona za "kotu tri" će se boriti baš sa Holanđanima, u ponedjeljak, od 18 časova.

Bez četvrtfinala je ostala i Hrvatska, s obzirom na to da je Danska deklasirala SAD sa 33:24 (18:10). Kauboji u završnoj rundi treba da pobijede Bahrein i osiguraju treću poziciju u grupi koja bi im trebala produžiti nadu u plasman na Igre u francuskoj prestonici.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()