Mikić za UNU: Borac neće odustati od zacrtanog puta

"Našoj djeci želimo da damo što više šansi"

11.08.2022. 18:10
  • Podijeli:
Mirki Mikić_RK Borac.jpg Foto: RK Borac

Šef stručnog štaba rukometaša Borca Mirko Mikić tvrdi da klub neće odustati od zacrtanog puta - razvoja mladih igrača iz sopstvenog pogona.

"Crveno-plavi" su prije početka prošle sezone napravili veliki rez i potpuno se okrenuli vlastitim snagama. U timu je ostalo svega nekoliko iskusnih igrača pod čijom dirigentskom palicom su stasavali klinci. Klupa je povjerena svom "djetetu" Mirku Mikiću dok je kompletan stručni štab kreiran od domaćih snaga. Popularnom Miki pomagali su Bojan Ljubišić, Mario Blažević, Goran Garić, Dejan Unčanin, Aleksandar Međedović...

Ovakav potez jeste bio rizičan, ali se pokazao i kao pun pogodak. Jer, tim iz Gospodske ulice u velikom stilu je otišao do kraja i uzeo (ne)očekivanu titulu. U početku ona jeste bila neočekivana, ali kako je vrijeme prolazilo bilo je jasno da Borac ima i šampionsku igru i karakter.

Godina je prošla, slavlje je okončano, došlo je vrijeme za nove radne pobjede. Mikić i saradnici su zavrnuli rukave i okupili tim u kojem više nema dugogodišnjeg kapitena Đorđa Ćelića, otišli su i Aleksandar Miličević te Stefan Miljković, a njihova mjesta će pokušati da zauzmu novajlije Novak Bajčeta, Dragan Јelušić i Nikola Ivanović.

"Naš plan je isti kao prošle sezone. Ne sa rezultatskog aspekta, nego pristupa. Opredijelili smo se za proces podmlađivanja koji traje dugo. Našoj djeci želimo da damo što više šansi. Vidjećemo gdje to vodi. Nadamo se da će se ovakva odluka isplatiti i da ćemo u budućnosti stvoriti ekipu koja će konkurisati za sami vrh u Premijer ligi i koja će biti kadra da napravi i iskorak u Evropi", rekao je Mikić za UNU.

Banjalučani će ove godine imati još mlađu ekipu. Svjesni su u redovima bh. šampiona rizika, ali od zacrtanog puta ne žele da odustanu.

"Drugu sezonu ćemo da guramo ovako. Nadamo se da je ovo jedini ispravan put, pogotovo u uslovima u kojim se nalaze i bh. i svjetski rukomet. Postalo je vrlo teško zadržati igrača koji odigra dobru sezonu ili dvije. Vjerujemo da mi naše možemo zadržati", dodao je mladi stručnjak.

"Crveno-plavi" su furiozno počeli prethodnu kampanju, rušili sve pred sobom, izgradili ogromnu prednost, a onda su počeli da "štucaju". Što su bili bliže liniji cilja, strah od uspjeha kao da je okovao ruke klincima iz Gospodske ulice.

"Upravo zbog toga smo svo vrijeme i govorili da ne postoji imperativ rezultata, jer ovaj grb sam po sebi ima veliku težinu. Sve ono što smo naslijedili od prethodnih generacija je veliko breme koje moramo izdržati. Pokušavali smo da skinemo taj pritisak i dobro nam je išlo dok titula nije postala izvjesna. Kroz trening i razgovore sa igračima trudićemo se da im pomognemo, želimo da razmišljaju pozitivno, da misle o sebi, a ne o protivniku, te da je jedini imperativ da na terenu pruže maksiumum po pitanju volje, želje i htjenja", jasan je Mikić.

Nova kampanja će biti specifična i zbog toga što u crveno-plavom dresu neće biti već pomenutog Ćelića. Stasiti pivot je bio istinski lider i na terenu i svlačionici, sa Borcem je osvojio šest titula i pet kupova BiH, a sada će neko morati da preuzme njegovu ulogu.

"Teško će biti nadomjestiti njegov odlazak, i u igračkom i u ljudskom smislu. On je "držao" našu svlačionicu. Znali smo šta slijedi pa smo pred kraj prošle sezone imenovali Miloša Nježića kao kapitena, a Luku Kneževića kao zamjenika. Imamo u timu momke koji se ponašanjem, treniranjem i igrama nameću kao lideri. Moja želja je da, ako ne budu bolji, onda barem u rangu Đorđa koji će nam sigurno faliti", zaključio je Mikić.

Prvak Evrope iz 1976. i osvajač IHF kupa 1991. godine pripremni period je otvorio porazom od člana Lige šampiona, Zagreba. Već sutra i prekosutra slijede ispiti protiv srpskog prvoligaša, ekipe Topličanin iz Prokuplja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()