Francuska se revanširala Švedskoj i zakazala finale sa Danskom

Domaćini nisu imali skoro nikakve šanse protiv rasploženih Francuza

27.01.2023. 22:34
  • Podijeli:
Francuska_Svedska_rukomet_foto_Reuters-63d4432e8bbd1.webp Foto: Reuters

Rukometna reprezentacija Francuske revanširala se Švedskoj.

Nakon poraza u završnicama posljednjeg Evropskog i Svjetskog prvenstva, Trikolori su večeras u polufinalu SP-a savladali Švede sa 31:26 i zakazali finale protiv Danske.

Domaćini nisu imali skoro nikakve šanse protiv rasploženih Francuza. Šveđani su tokom 60 minuta imali samo jedno vodstvo, na otvaranju meča (2:3), što nije bilo dovoljno da izbore finale.

Golman Gerard je briljirao, naprosto je izluđivao švedske igrače, a Fabregas, Mahe, Mem i društvo kažnjavali svaki i najmanji propust odbrane.
Već na poluvremenu Francuska je imala četiri gola prednosti (16:12), a sve što su domaći uspjeli bilo je da dođu na minus dva (23:25). Ipak, u završnici su Trikolori dodali gas i slavili su sigurnu pobjedu.

Tako su za nedjelju zakazali finale protiv Danske, u kojem nas očekuje spektakl, dok će meč za treće mjesto igrati Španija i Švedska (repriza prošlogodišnjeg finala Evropskog prvenstva).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()