EHF Evropski kup: Izviđač nakon drame i penala ide dalje

Prvi meč domaćin dobio sa 34:32, a Izviđač slavio sa 33:31, pa se pristupilo izvođenju sedmeraca

17.09.2022. 21:47
  • Podijeli:
Izviđač.jpg Foto: RK Izviđač

Rukometaši Izviđača izborili su plasman u drugo kolo EHF Evropskog kupa.

Nakon velike drame u revanšu odigranom u Ljubuškom eliminisali su austrijski Linc (38:35).

Dramatičnije nije moglo, s obzirom na to da su Skauti prošli nakon boljeg izvođenja sedmeraca.

Prvi meč u Austriji domaćin je dobio sa 34:32, a Izviđač je večeras slavio sa 33:31 i prema pravilu EHF-a pristupilo se izvođenju sedmeraca.

I tu smo vidjel i dosta uzbuđenja, a slavio je bh. predstavnik sa 5:4, za ukupnih 38:35 i prolazak u narednu evropsku rundu.

Izviđač će u drugom kolu za protivnika imati slovačku ekipu Povaška Bistrica.

BiH će imati još tri predstavnika. Slobodu očekuje težak dvomeč protiv grćkog Olimpijakosa, Gračanica će igrati dvomeč sa Bakijem iz Azerbajdžana, a šampionski Borac koplja će ukrstiti sa slovenačkom Ribnicom.

Mečevi druge runde EHF Evropskog kupa na rasporedu su 29. oktobra i 5. novembra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()