Drama u Visokom: Navijači tukli rukometaše Gračanice (Video)

Situacija je brzo eskalirala te je razmijenjeno i nekoliko udaraca prilikom kojih su najgore prošli Adnan Tufekčić i Dejan Bižić

25.09.2022. 08:37
  • Podijeli:
Bosna Visoko Gračanica_PrtSc-1664087685176.webp Foto: Screenshot

Rukometaši Gračanice pogotkom u posljednjoj sekundi utakmice savladali su ekipu Bosne (31:30) u Visokom nakon čega su morali da spasavaju žive glave.

Naime, gosti su počeli sa slavljem nakon gola za veliku pobjedu, što je izazvalo reakciju domaćih navijača i njihov ulazak na teren.

Situacija je brzo eskalirala te je razmijenjeno i nekoliko udaraca prilikom kojih su najgore prošli Adnan Tufekčić i Dejan Bižić.

Njih dvojica su primili udarce od jednog navijača Bosne iz Visokog, što je vidljivo i na snimku koji se pojavio. On je utrčao na teren, udario igrače iz Gračanice i potom ponovo otišao na tribinu.

U obračun s gostima krenuli su i domaći rukometaši, pali su i poneki udarci, a nema sumnje da tim iz Visokog čeka ogromna kazna zbog propusta u organizaciji utakmice.

Iako su malobrojni pripadnici obezbjeđenja pokušali da reaguju, nisu mogli da spriječie ulazak navijača na teren. Policije takođe nije bilo u ključnim trenucima haosa.

Tako je derbi ove runde u Ljubuškom ostao u drugom planu. A u njemu je Izviđač, prilično lako, uzeo mjeru šampionskom Borcu, bilo je 36:29.

U ostalim mečevima treće runde postignuti su sljedeći rezultati: Leotar - Sloboda 30:20, Krivaja - Sloga 36:34, Vogošća - Maglaj 32:17, Iskra - Kakanj 35:27, Konjuh - Gradačac 32:30, Hercegovina - Goražde 31:30.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()