Danska odbranila svjetski tron

Francuzi nisu mogli do zlata

29.01.2023. 22:29
  • Podijeli:
Danksa Francuska SP Rukomet_Tanjug AP-63d6e39411f91.webp Foto: Tanjug/AP

Rukometaši Danske odigrali su odličan meč, kontrolisali su dešavanja na parketu u prvom poluvremenu, imali mali pad u završnici i početkom drugog, ali su na kraju slavili protiv Francuske sa 34:29 (16:15), odbranili su titulu prvaka svijeta, tačnije rečeno stigli su do treće titule u nizu.

Prevagu na tasu Danske, donijeli su Lauge sa 10, Pitlik sa devet i Gisel sa šest golova. Kod Francuske, Remili je postigao šest, Mem pet, a Ričardson četiri gola.

Danska je bolje otvorila meč. Mikel Hasen i drugovi su uspjeli da nametnu bržu igru, a u odbrani su djelovali izuzetno čvrsto i jako, piše SportKlub. Francuska se mučila da stigne do gola, a sa druge strane, Danci su imali dobra rešenja, imali su i lake golove iz tranzicije, pa su vodili tokom prvog poluvremena sa 4:1, 10:6, 12:7… ali se Francuska nije predavala, pa je na kraju prvog poluvremena, na semaforu je pisalo – 16:15 za Dansku.

U nastavku meča, Francuska je stigla do izjednačenja – 16:16, ali je Danska vrlo brzo ponovo bila na plus tri – 20:17. Francuska je nastojala da stigne do egala, stigla je do minus jedan, ali je na osam minuta prije kraja, na semaforu pisalo 30:26 za Dansku.

U tom momentu je bilo jasno da Francusku samo čudo spašava, da je samo čudo vodi do svjetskog trona. Čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta.

U borbi za treće mjesto i bronzanu medalju, Španija je pobijedila Švedsku sa 39:36.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()